mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  04.11.2022 12:47:00

Brusel: Generální stávka dne 9. 11. 2022 – preventivní rušení letů a další omezení v oblasti dopravy a služeb

Generální stávka dne 9. 11. 2022 – preventivní rušení letů a další omezení v oblasti dopravy a služeb

04.11.2022 / 11:28 | Aktualizováno: 04.11.2022 / 12:47

V souvislosti s generální stávkou dne 9. listopadu 2022 dojde k omezení letecké, železniční a městské hromadné dopravy, provozu obchodů i služby policejních oddělení.

MHD Brusel: Do stávky se zapojí dopravní podnik Bruselu (STIB). Bruselský dopravní podnik vyzývá své cestující, aby si na tento den naplánovali alternativní řešení cestování veřejnou dopravou v Bruselu. Své cestující bude v reálném čase informovat o přerušení provozu prostřednictvím různých kanálů, ale již nyní jim doporučuje, aby si naplánovali alternativní řešení, jak se v daný den pohybovat po Bruselu veřejnou dopravou. Stejně jako u ostatních akcí bude společnost Stib informovat cestující v reálném čase prostřednictvím svých webových stránek, mobilní aplikace, sociálních sítí a obrazovek na zastávkách a stanicích. Zákaznický servis společnosti Stib bude od 6:00 hodin k dispozici také na telefonu, aby zodpověděl dotazy uživatelů.

MHD Valonsko: Společnost Tec se obává narušení i ve Valonsku. Přesnější informace o zrušených linkách budou podle společnosti k dispozici na jejích internetových stránkách v průběhu dne 9. listopadu.

MHD Vlámsko: Ve Vlámsku bude stávka ovlivňovat také autobusovou a tramvajovou dopravu, upozorňuje síť veřejné dopravy De Lijn. Rozsah přerušení provozu zatím není jasný, ale v pondělí 7. listopadu večer bude sestaven a na internetových stránkách vlámské společnosti oznámen upravený jízdní řád.

Vlaky SNCB: Společnost SNCB očekává přerušení provozu od úterý 22:00. Na začátku příštího týdne by měla mít jasnější představu o minimálním provozu, který bude možné zajistit.

Preventivní rušení letů na bruselském letišti: Na bruselském letišti se ve středu 9. listopadu očekává velké narušení provozu v souvislosti s celostátním dnem akcí. Letiště ve čtvrtek oznámilo, že na tento den bylo předem zrušeno přibližně 40 % letů. Probíhají diskuse s partnery a leteckými společnostmi, aby se zjistilo, zda jsou zapotřebí další opatření, která by zabránila zmatkům. Zrušení nebo přesunutí letů má zabránit dlouhým frontám a zpožděním v den odletu. Cestující, kterých se to týká, budou osobně kontaktováni leteckou společností. Počet postižených cestujících zatím není znám. Cestující, jejichž lety jsou zachovány, se vyzývají, aby si vzali pouze příruční zavazadla. Lidé cestující na letiště a z něj by měli počítat také s možnými přerušeními veřejné dopravy.

Zablokované supermarkety: Stávka 9. listopadu se dotkne i obchodů. Carrefour, Delhaize a Lidl by měly být nedostupné.

Policejní úřady: stávka se bude týkat také policejních složek. Zasáhne všechny odvětví policejní služby, včetně logistiky a administrativy.

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688