Inzerce (Inzerce)
Kryptoměny  |  03.11.2022 14:06:55REKLAMA

Top 5 meme coins, které můžete koupit v roce 2022

Meme coins získávají na popularitě u stále více lidí po celém světě, kteří se účastní obchodování s kryptoměnami. Jsou levné, ale mají potenciál přinést dobré výsledky. Celebrity i miliardáři, jako Elon Musk a Mark Cuban, jsou k meme coins velmi vstřícní. Jedná se o digitální tokeny, které začaly jako vtip, ale od té doby nabraly na hodnotě.

Někteří dokonce připisují meme coinům zásluhy za to, že obecně pomáhají kryptoměnám oslovit větší publikum. Tento příspěvek se snaží pomoci identifikovat a naučit se rozpoznat nejlepší meme coins. Probereme ty, o kterých se domníváme, že mají největší šance na explozivní nárůst.

Top 5 meme coins k nákupu 2022

Vybrali jsme pro vás 5 nejlepších meme coins.

  1. Tamadoge – Nový meme coin s obrovským růstovým potenciálem
  2. Battle Infinity – Metaverse hra, do které můžete investovat
  3. Dogecoin – Meme coin s nejvyšší tržní kapitalizací
  4. Shiba Inu – Nejlepší coin s přibývajícími případy použití
  5. ApeCoin – Metaverse coin provozovaný miliardovou společností

Top 5 meme coins, do kterých lze investovat - recenze

Do těchto vybraných meme coins můžete investovat prostřednictvím námi doporučené obchodní platformy eToro.

1. Tamadoge – Nový meme coin s obrovským potenciálem růstu

TamaDoge je na trhu s kryptoměnami nováčkem, přesto upoutal pozornost nejen investorů, ale i hráčů. Důvod je prostý – Tamadoge má jak herní systém „play-to-earn“, tak metaverse, což z něj dělá atraktivní projekt pro každého.

Nativní token ekosystému je TAMA. Používá se pro všechny transakce. Například, pokud chcete koupit aktiva ve hře a NFT z her spojených s projektem Tamadoge TAMA byl zalistován na burzách OKX, BitMart a Uniswap a od té doby vzrostl o téměř 900 % z předprodejní ceny 0,01 dolaru na ATH 0,089 dolaru.

V centru Tamaverse jsou domácí mazlíčci Tamadoge. Budete hrát hry, nakupovat a mintovat Tamadoge NFT a herní aktiva. Vaším primárním cílem bude udržet vašeho psího mazlíčka naživu jeho chovem a krmením. Poté za vás tento mazlíček bude bojovat s ostatními online hráči, aby vám vydělal body. Čím více bodů máte, tím větší odměny získáte v podobě tokenů TAMA. Pokud je váš mazlíček ohrožen nebo se vám nepodaří rozmnožit a udržet ho naživu, stane se z něj tamaghost, který vás připraví o cenu.

Projekt již podal žádost o zalistování tokenu TAMA na Binance. Tím by se jistě zvýšil jak objem obchodování, tak povědomí o tomto coinu a cena exploduje do nových výšin.

Koupit Tamadoge

2. Battle Infinity – Nejlepší nový meme coin k nákupu

Battle Infinity, jak název napovídá, je herní platforma založená na systému NFT. Má několik her typu play-to-earn s vynikající hratelností a systémem odměn. V Battle Infinity jsou nativními tokeny IBAT, které získáte jako odměnu za dobrý výkon během hry. Tyto tokeny můžete použít k nákupu aktiv ve hře.

Nejlepší na tom je, že k těmto hrám můžete přistupovat v jakémkoli aktuálním prohlížeči a užívat si vydělávání IBAT. Mezi šest her, které Battle Infinity podporuje ve svém metaverzu Battle Arena, patří mimo jiné IBAT Premier League. Premier League je přední sportovní fantasy liga NFT.

Projekt dále nabízí funkce Battle Swap, Battle Games a Battle Market. Kromě toho mohou uživatelé využít funkci stakování tokenů a získat úrok. Předprodej tokenu IBAT dosáhl svého hard capu 5 milionů dolarů za pouhých 24 dní. Coin byl poté zalistován na PancakeSwap a LBank a vzrostl o 700 %. S dalšími plánovanými kotacemi, má Battle Infinity jistě prostor pro růst.

Koupit Battle Infinity

3. Dogecoin – Meme Coin s nejvyšší tržní kapitalizací

Pokud jste nadšenci do kryptoměn, je nemožné, abyste neslyšeli o slavném Dogecoinu nebo DOGE. DOGE, je meme coin s nejvyšší tržní kapitalizací.Vznikl v roce 2013 jako vtip kvůli tehdejšímu kryptoměnovému šílenství. Dá označit za zatím nejúspěšnější meme coin vůbec.

Dogecoin využívá mnoho funkcí Bitcoinu, včetně jeho robustní bezpečnosti sítě. Jeho digitální účetní kniha je také pravidelně aktualizována, takže všechny transakce jsou jedinečné a bezpečné. Někteří uživatelé říkají, že je z hlediska bezpečnosti na druhém místě za Bitcoiny.Je k dispozici pro nákup, prodej a obchodování na všech hlavních kryptoměnových platformách.

4. Shiba Inu – Nejlepší meme coin s přibývajícími případy použití

Shiba Inu je relativně nová kryptoměna, která byla vytvořena v srpnu 2020. S tržní kapitalizací přes 7 miliard USD to je druhý nejcennější meme coin, který je dnes k dispozici. Jeho whitepaper uvádí, že kryptoměna vznikla jako „experiment v decentralizovaném spontánním budování komunity“, jak uvádí zakladatel Ryoshi. Není však nijak spojen s Dogecoinem. Ve skutečnosti byl navržen jako alternativa k Dogecoinu, a to natolik, že se nazval „zabijákem Dogecoinu“.

Coin Shiba Inu bohužel nemůže konkurovat Dogecoinu tam, kde na tom záleží nejvíce – hodnotě. Navzdory všem svým výhodám tento meme coin dosud nepřekonal hodnotu ani 0,01 USD za token. To však znamená, že ho uživatelé mohou nakupovat obrovské množství s minimem prostředků a čekat na zhodnocení. Podle mnoha analytiků by se tento meme coin mohl do konce roku přiblížit svému ATH 0,00008845 USD.

5. ApeCoin - Metaverse coin provozovaný miliardovou společností

Jednou z relativně nových a nejslibnějších investičních příležitostí ve světě kryptoměn je ApeCoin (APE). ApeCoin je navíc postaven na inovativním rámci zvaném Nezaměnitelné tokeny (NFT). Investice do APE poskytuje nejen prostředek pro růst investic, ale také přístup do neustále se vyvíjejícího světa aktiv NFT.

ApeCoin je založen na zmíněné kolekci NFT Bored Ape Yacht Club (BAYC), která patří mezi nejpopulárnější a nejdražší v kryptoměnovém sektoru. Tyto nezaměnitelné tokeny drží desítky celebrit a kryptoměnových influencerů. Má také masivní sledovanost na sociálních sítích a jeho komunita příznivců na těchto platformách je velmi aktivní..

Co jsou to meme coins?

Meme coins se často inspirují internetovými memy, vtipy a trendy. Většina meme coins byla inspirována úspěchem Dogecoinu a jejich témata se týkala Dogecoinu, psa Shiba Inu (jeho logo) a Elona Muska (jeho největší propagátora mezi celebritami).

Ceny meme coins jsou značně kolísavé a jsou převážně ovlivněny podporou komunity, doporučeními celebrit, umělými cenovými pumpami a celkovou výkonností trhu s kryptoměnami. Většina z nich přichází s malými případy použití.

Jsou meme coins dobrou investicí?

Ano absolutně! Mnoho lidí zaznamenalo značné výnosy z investování do meme coins. Platí to samozřejmě i naopak, takže byste si měli dávat pozor na investování jakékoli sumy peněz, o kterou byste nechtěli přijít. Investování do meme coins je hodně podobné hazardu.

FOMO efekt

Strach z Missing Out (FOMO), čili strach z promeškání příležitosti, je jedním z největších hnacích motorů růstu kryptoměn. Díky FOMO některé meme coins dokázaly vystřelit do úctyhodných výšin.

Když Dogecoin zaznamenal své ATH v roce 2021, pomohla mu k tomu propagace mnoha celebrit. Díky tomu se objevilo FOMO a brzy všichni chtěli koupit nějaké DOGE.

S pokračujícím FOMO dochází ke značnému nárůstu hodnoty mince. Pro intradenní obchodníky jsou díky tomu meme coins oblíbenou volbou

Ceny meme coins

Některé faktory ovlivňují ceny meme coins více a některé méně, tyto jsou nejdůležitější.

Volatilita

Volatilita je jednou z primárních hnacích sil, které určují cenové akce meme coins. Již mnohokrát jsme viděli, že investoři do aktiva alokovali malé množství peněz a jeho hodnota se znásobila. Proto mnozí chtějí vlastnit další meme coins, které vykazují potenciál pro explozivní růst.

Hype na sociálních sítích

Jak je uvedeno výše, kolem nejlepších meme coins je soustředěna široká komunita. Většina z nich explodovala, protože je na Twitteru propagovaly celebrity a influenceři, kteří odstartovali hype a ten poté vyústil v mnoha případech v několikamístný růst.

Závěr

Všechny kryptoměny jsou stále považovány za alternativní investice kvůli jejich novosti a volatilitě. A ze všech dostupných kryptoměn jsou meme coins obvykle nejvolatilnější kvůli jejich nabídce a objemu obchodování. Tradiční finanční moudrost by tvrdila, že alternativní investice by měly tvořit nejmenší procento vašeho portfolia. Jinými slovy, neinvestujte více, než si můžete dovolit ztratit.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688