Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  03.11.2022 00:00:00

Dotační program na včasnou přípravu obecních projektů by měl pokračovat i v příštím roce, radní Středočeského kraje schválili jeho znění

Rada Středočeského kraje dnes schválila znění Programu 2023 pro poskytování dotací ze Středočeského Fondu podpory včasné přípravy projektů. Dotace jsou poskytovány obcím, příspěvkovým organizacím a dobrovolným svazkům se sídlem ve Středočeském kraji, a to na včasnou přípravu projektů. Cílem Středočeského kraje je, aby obce a města měly co nejvíce připravených projektů a mohly žádat o finanční prostředky z budoucích dotačních titulů. O vyhlášení programu budou rozhodovat ještě zastupitelé.

V návrhu programu byl vybrán okruh tematických zadání, v rámci kterých lze žádat o dotaci na přípravu projektů. Podkladem pro nově vypsaný program pak byly podněty od obcí, které mají vazbu na připravované operační programy evropských strukturálních fondů nebo předpokládané výzvy z národních zdrojů. „V rámci nového programu počítáme stejně jako v letošním roce se čtyřmi tematickými zadáními, konkrétně se jedná o oblast životního prostředí, vzdělávání, revitalizaci měst a obcí a téma cyklostezek. Samotné dotace pak jsou obvykle poskytovány na projektové dokumentace a studie,“ uvedl náměstek pro oblast financí a dotací Michael Kašpar.

Veškeré podmínky pro žadatele dotace budou zveřejněny při vyhlášení programu, včetně konkrétního způsobu podání žádosti o dotaci a všech povinných příloh. V programu se počítá s alokací celkem 10 milionů korun, přičemž výše dotace se odvíjí od tematického zadání a oblasti podpory (minimální výše je stanovena na 50 000 ). U většiny oblastí podpory se pak počítá s maximální dotací 200 000 .

V případě schválení Zastupitelstva je aktuálně lhůta pro podání žádosti o finanční podporu jv Programu stanovena od 1. 2. 2023 do 15. 12. 2023.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688