mzv.cz (MZv ČR)
Armáda  |  31.10.2022 10:58:00

České firmy se zúčastnily indického obranného veletrhu DEFEXPO

České firmy se zúčastnily indického obranného veletrhu DEFEXPO

31.10.2022 / 10:54 | Aktualizováno: 31.10.2022 / 10:58

Na letošním ročníku největšího indického obranného veletrhu DEFEXPO nechyběli zástupci českých obranných exportérů PBS, Eldis, Retia a ERA. České firmy byly součástí oficiální české delegace vedené českou velvyslankyní Eliškou Žigovou, která absolvovala řadu jednání s čelními představiteli indických obranných složek a velkých státních a polostátních obranných korporací. Česká oficiální a podnikatelská mise obranného průmyslu na veletrh DEFEXPO byla realizována formou projektu ekonomické diplomacie. České firmy si možnosti zapojit se do oficiálních jednání velmi cenily a řada z nich dokázala svoji přítomnost na veletrhu přetavit v zajímavé kontrakty.

Hlavním bodem programu české delegace na veletrhu DEFEXPO ve dnech 18. – 21. 10. 2022 byla jednání s nejvyššími představiteli indického letectva, námořnictva a pozemních sil, stejně jako s vysokým managementem korporací jako je BEL, HAL či DRDO, což jsou hlavní tahouni indického obranného průmyslového komplexu. V české delegaci kromě velvyslankyně nechyběl vojenský přidělenec české ambasády v Dillí, stejně jako obchodní rada. Zástupci české ambasády navštívili výstavní stánky společností PBS, Eldis a Retia a rovněž vybrané stánky indických partnerů českých firem. Dne 20. 10. 2022 se pak v prostorách hotelu The Ummed uskutečnila slavnostní recepce velvyslanectví při příležitosti veletrhu, na které měly české firmy ještě jednou možnost se prezentovat hostům.

Sektor obranných a bezpečnostních technologií a systémů patří mezi nejperspektivnější, a příležitosti se českým exportérům nabízejí v řadě oblastí, jako jsou např. radarové systémy, ruční palné zbraně, letecké motory a turbíny, obrněná vojenská technika, terénní vozy a transportéry, a mnoho dalších systémů. Od ruského útoku na Ukrajinu začínají indické obranné složky pomalu hledat náhradní dodavatele pro údržbu, servis a náhradu materiálu a techniky ruské provenience, což by mohlo být zajímavou příležitostí pro české dodavatele. Zastupitelský úřad ČR v Dillí proto oblast obrany monitoruje a účastní se hlavních veletrhů obranného a leteckého sektoru v Indii. Další příležitostí v tomto smyslu bude veletrh Aero India na začátku roku 2023. V případě zájmu o další informace se čeští podnikatelé mohou obrátit na obchodní diplomaty zastupitelského úřadu ČR v Dillí (commerce_delhi@mzv.cz).

Jakub Jaroš, obchodní diplomat, Zastupitelský úřad ČR v Dillí


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688