Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  27.10.2022 00:00:00

Středočeský kraj bude stavět další úsek Labské cyklostezky -Projekt vyjde na bezmála 156 milionů korun a bude spolufinancován z unijního programu IROP

Mezi Kostelcem na Labem a Tuhání vyroste další část Labské cyklostezky. Souhlas k vyhlášení nadlimitní veřejné zakázky dnes vydali krajští radní. První cyklisté by měli na tento středočeský úsek vyrazit už v roce 2024.

„Budování sítě dálkových cyklostras a stezek a jejich napojení na sítě okolních krajů je naší dlouhodobou prioritou. Proto jsem rád, že můžeme vybudovat více než desetikilometrový úsek na páteřní Labské cyklostezce a nabídnout veřejnosti další skvěle sjízdný a bezpečný úsek v těsné blízkosti řeky Labe,“ konstatuje Petr Borecký, náměstek hejtmanky pro oblast veřejné dopravy.

Nový úsek asfaltové stezky spojí Kostelec nad Labem a Tuháň. Výstavba bude rozdělena do dvou etap. V první bude stavební firma budovat úsek mezi Tuhání a Kozly u Tišic, v další pak část z Kozlů do Kostelce. První etapa by měla být dokončena v srpnu 2023, druhá v roce 2024. Součástí budou i odpočinková místa.

Zadavatelem i administrátorem této akce je příspěvková organizace Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje. Projekt vyjde na bezmála 156 milionů korun a bude spolufinancován z unijního programu IROP. „V tuto chvíli je schválená dotace na první etapu, na druhou budeme o dotaci žádat opět,“ upřesňuje Petr Borecký.

V rámci Labské cyklostezky však nejde o první budovaný úsek na území Středočeského kraje. „Už jsme zahájili stavbu mezi ČOV Mělník, kde se napojí na již asfaltovou cyklostezku od obce Kly. Odtud povede nová cyklostezka po břehu Labe, kolem historického Zdymadla Hadík, až k cukrovaru, kde se napojí na asfaltovou cyklostezku do Mělníka. Předpokládaný termín ukončení celé stavby je do konce roku 2022,“ informuje Petr Borecký.

Stavba stezky mezi Tuhání a Kly bude zahájena po vypořádání majetkoprávních vztahů. Termín ještě není v tuto chvíli znám. V plánu je i výstavba úseků mezi Nymburkem, Lysou nad Labem a Čelákovicemi. Tím vznikne souvislé propojení Labské cyklostezky od Poděbrad až na hranici Středočeského kraje k Horním Počáplům pod Mělníkem. Ve Středočeském kraji pak ještě zbude k dokončení úsek od hranice kraje, od Týnce nad Labem ke Kolínu (již zadaná studie proveditelnosti) a další propojení úseku mezi městy Kolín a Poděbrady po levém břehu řeky. Tím vznikne souvislá Labská cyklostezka na území celého Středočeského kraje.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688