Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  26.10.2022 00:00:00

Radní Středočeského kraje navštívili Nymburk

Radní Středočeského kraje navštívili Nymburk

Krajští radní v čele s hejtmankou Petrou Peckovou v rámci tradičních výjezdů do obcí s rozšířenou působností navštívili Nymburk. Navštívili školu, firmy a pohovořili i s občany.

Ve městě se vedení drželo zavedeného scénáře – dopoledne se chodí do školy. Tentokrát delegace zamířila do zdejší Střední odborné školy a a odborného učiliště. Škola se pyšní řadou dílen odborného výcviku strojních oborů a odborného výcviku anebo špičkově vybavenými počítačovými učebnami, kde nechybí možnost modelování ve 3D a následný tisk anebo virtuální realita.

Dalšími zastávkami byly firmy Model a Magna Exteriors. První jmenovaná disponuje 15 výrobními závody po celé Evropě a zaměstnává více než 4,5 tis. osob. V České republice působí od roku 1991. A čím se zabývá? Výrobou obalových materiálů a individualizovaných obalových řešení, kompletaci již hotových výrobků do obalů, prodejních stojanů a zajišťuje i jejich případnou distribuci do logistických center či míst prodeje. Druhá společnost vyrábí především nárazníky a další plastové díly pro automobilky většiny značek. Závod vyrostl před bezmála dvaceti lety na zelené louce a zaměstnává 1300 lidí, čímž se řadí mezi největší zaměstnavatele regionu.

Nymburk ale není jen o fabrikách. Díky České unii sportu je pojmem mezi špičkovými sportovci. Právě tady například trénuje budoucí hvězdy sportovního nebe oštěpař Jan Železný. Areál disponuje množstvím venkovních a vnitřních sportovišť pro téměř 20 sportovních odvětví, převážně olympijských sportů. V areálu se také nachází velká sportovní hala s kapacitou 1000 diváků, dále pak krytý bazén s wellness zázemím a hotelem.

Pozdní odpoledne patřilo diskusi s občany a prezentaci. Ve Nymburce, ostatně jako ve většině navštívených měst, se řešila především témata týkající se opravní obslužnost města a okolí, ale také nedostatek míst na základních školách, v Nymburce se k nim přidala ještě údržba silnic.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688