Research (Česká spořitelna)
Akcie ve světě  |  20.10.2022 09:34:01

Rostoucí výnosy vládních dluhopisů poslaly trhy níže

Hlavní akciové indexy ve středu klesaly, a to i přes převážně pozitivní čtvrtletní výsledky společností poukazující na lepší než očekávanou výsledkovou sezónu. Za poklesem staly zejména rostoucí výnosy amerických vládních dluhopisů, které poslaly velké technologické společnosti níže. Výnos 10letých dluhopisů se dostal nad úroveň 4,1%, což je nejvyšší úroveň od poloviny roku 2008, na základě očekávání pokračujícího agresivního zvyšování úrokových sazeb ze strany FED.

Velké technologické společnosti jako Google a Microsoft ztratily kolem 1 %. Akcie developerů klesaly poté, co údaje z trhu nemovitostí USA ukázaly další známky zpomalení na trhu. Výstavba nových domů v USA v září meziměsíčně klesla o 8,1 %, což bylo více, než se očekávalo. Výstavba jedno a více rodinných domů klesla, kvůli rostoucím sazbám hypoték, které výrazně zasáhly trh s bydlením. Pokles byl zaznamenán i v poptávce po hypotékáchkterá klesla na nejnižší úroveň od roku 1997. Počet započatých staveb je nyní o 20 % nižší oproti vrcholu z jara letošního roku. Akcie developerských společností jako PulteGroup, DR Horton a Lennar Corporation, ztratily kolem 6 %.

Včera po uzavření řádného obchodování zveřejnila smíšené výsledky za 3. kvartál 2022 společnost Tesla. Tržby společnosti meziročně vzrostly o 56 % na 21,45 miliardy USD a byly 4,7 % pod odhadem trhu. Zisk na akcii vzrostl o 94 % na 1,05 USD, přibližně 2 % nad tržním konsensem. Tesla uvedla, že plánuje co nejrychleji zvětšit svoji výrobní kapacitu a zopakovala, že ve víceletém horizontu očekává dosažení 50 % průměrného ročního růstu dodávek vozidel. Od začátku roku společnost doručila 908 573 vozů, aby splnila svůj cíl bude muset ve 4. kvartálu dodat více než 491 000 vozů.

Z ekonomických událostí dnes budou v USA zveřejněny tržbyprodeje již postavených domů za září, kde se počítá s poklesem na 4.69 mil. z předchozích 4.8 mil. Čtvrtletní výsledky dnes zveřejní Danaher nebo Philip Morris.

David Vantruba, analytik České spořitelny

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688