Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  18.10.2022 13:00:13

Inovátor v průmyslovém internetu věcí HARDWARIO získal od investorů přes 48 milionů korun. Emise byla přeupsána, obchodování začne 24. října

Aktualizováno

Společnost HARDWARIO a.s. dnes úspěšně zakončila veřejnou nabídku svých akcií (IPO). Emise byla přeupsána o 32,47 %. Obchodování s akciemi společnosti bude zahájeno 24. října 2022, za cenu 17 za akcii. Celkem bylo od investorů získáno 48 790 000 .

"Dnešním dnem byla ukončena primární veřejná nabídka akcií (IPO) společnosti HARDWARIO, a.s. (ISIN CZ0005138529), českým inovátorem v oblasti internetu věcí (IoT). Minimální velikost objednávky (lot) byla stanovena na 1 000 ks akcií. Ve veřejné nabídce byl k dispozici 20 % podíl v cenovém rozpětí 17 až 25 za akcii. Emise byla upsána na spodní cenové hladině a upsalo se 2 870 000 nových akcií. Hodnota společnosti po úpisu (post money valuace) činí 243 933 000 . Emise byla přeupsána a díky velkému zájmu o primární úpis museli být někteří investoři v rámci alokace (přidělování upsaných akcií jednotlivým upisovatelům) tzv. kráceni, což je u úspěšných úpisů zcela standardní," stojí v prohlášení burzy.

Obchodování s novou emisí bude zahájeno 24. října 2022 v rámci pravidelné denní aukce na trhu START. Ticker emise, tedy název, pod kterým je zařazena v obchodním systému XETRA, je HWIO. Minimální obchodované množství – lot, činí 1 000 ks. Aukce emisí na trhu START probíhají denně od 9:00 do 12:30.

"V oblasti průmyslového internetu věcí, kde my se pohybujeme, se nachází řešení spousty problémů, které dnes jsou, ať jsou to vysoké ceny energií nebo hledání vyšší efektivity výroby. V současnosti jsme ti, kteří pomáhají firmám přežít," uváděl v rozhovoru s Patria.cz, který se uskutečnil s počátkem IPO, Alan Fabik, CEO a zakladatel HARDWARIO s několika pobočkami ve světě, včetně Spojených států a Velké Británie. "Jdeme tam s tím, že chceme odevzdat kus sama sebe, šestiletého působení naší firmy a věříme, že nový kapitál nám pomůže realizovat ty příležitosti, které už dnes vidíme, máme je založeny, pracujeme na nich a chceme být finančně schopni je naplnit," řekl v rozhovoru v úvodu úpisu Fabik. "Jsme český inovátor a šíříme po světě české vynálezy a produkty, pražská burza je nám nejbližší," dodal.

„IoT je nesmírně atraktivním oborem. Pokud zainvestujete do HARDWARIA, stanete se součástí tohoto světa. Jako naši akcionáři se zároveň stanete našimi partnery, s čímž jsou spojeny zvláštní pobídky a výhody. Jsme hrdými Čechy, do zahraničí vstupujeme jako česká firma, prosazujeme české inovace a technologie do světa. Za dosavadních šest let našeho působení jsme si ve stabilním týmu ověřili, že společně umíme dobře fungovat a rychle reagovat na změny na trhu. Pak je to o tom, co budete mít v rukou, co to vlastně je ta akcie HARDWARIO. Podle mého partnera v čele firmy Pavla Hübnera je to odkaz. Já to vyjádření uberu, je to něco navíc nad fundament, který ve firmě je. Jsme dlouhodobý růstový titul, nejméně na několik let, nejsme určeni ke spekulacím,“ zaznělo pak z úst Alana Fabika na webináři, který po polovině úpisu uspořádala v zájmu zodpovězení všech dotazů a případných nejasností investorů Patria Finance.

Disclaimer:
Informace, které je Patria Finance povinna uveřejňovat v souladu s opatřeními proti omezení střetu zájmů se nacházejí na https://www.patria.cz/disclaimer.html. Z prodaného objemu emise HARDWARIO získává obchodník až 2,5% sales fee, které je využito ke vzdělávání klientů například formou webinářů.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688