Research (eToro)
Kryptoměny  |  17.10.2022 13:45:49

Cena bitcoinu se drží na 19 000 USD i přes divoký výkyv uprostřed týdne


Cena bitcoinu se, i přes divoký výkyv uprostřed minulého týdne, drží stabilně nad 19 000USD. Největší světové kryptoaktivum se minulý týden začalo obchodovat kolem 19 250 USD a uprostřed týdne se pohybovalo těsně pod hranicí 19 000 USD.

Divoký den na trzích ve čtvrtek však znamenal propad ceny až pod 18 200 USD - než se na platformě eToro vyšplhala nad úroveň 19 500 USD. Nyní se cena opět drží stabilně nad 19 000 USD.

Ether mezitím ve čtvrtek zažil podobný výkyv, když se propadl pod 1 200 USD a poté prudce vzrostl nad 1 325 USD. V současné době se pohybuje těsně pod hranicí 1 300 USD.

Tato volatilita podtrhuje horečnatý moment na trzích, které podle všeho tvrdě a rychle reagují na jakýkoliv ekonomický vývoj, přičemž budoucí vývoj inflace a zvyšování sazeb je v tuto chvíli obzvláště složité odhadnout.

 

BNY Mellon bude spravovat kryptoměny

Jedna z největších a nejstarších amerických bank, BNY Mellon, oznámila, že začne od svých klientů přijímat kryptoaktiva. Firma k tomu na začátku letošního roku získala souhlas regulačních orgánů a nyní bude klientům vedle tradičních investic opatřovat i kryptoaktiva.

I když je to zatím relativně na začátku, hranice mezi tradičním a krypto–finančním sektorem se začínají rozplývat. Když se do tohoto sektoru přesunou významné ctihodné instituce, jako je BNY Mellon, je jasné, že dochází ke změnám, a to nejen pokud jde o trh s kryptoměnami, ale i o finance staré školy.

Pryč jsou doby, kdy se na kryptoměny pohlíželo jako na specifickou záležitost a zákazníci byli odsouzeni k držení svých kryptoaktiv na platformách s nízkou ochranou a zárukami. Smyslem banky je bezpečně držet vaše bohatství. Pokud je nyní toto bohatství v kryptoměnách, dává smysl, aby na to byla banka připravena.

 

Google Cloud začne přijímat kryptoměny

Společnost Google Cloud oznámila, že od roku 2023 začne přijímat některé kryptoměny jako formu platby. Funkce bude poskytována prostřednictvím služby Coinbase Commerce a bude zahrnovat možnost platit kryptoaktivy, jako jsou bitcoin, ether, dogecoin a litecoin.

Zajímavé je, že součástí tohoto kroku je i přesun části webhostingu a dát společnosti Coinbase do služby Google Cloud, která je stále větším konkurentem společnosti Amazon Web Services (AWS) - goliáše v oblasti webhostingu. Nejedná se o první partnerství společnosti Google, pokud jde o blockchain a kryptoměny. Google Cloud již v minulosti spolupracoval s řadou projektů.

Z hlediska tržního ocenění to hory nepřenáší, ale každý příklad významné instituce, která začne přijímat krypto, je krokem vpřed pro sektor, který usilovně pracuje na tom, aby uživatelům poskytl alternativní metody plateb a úschovy.


Simon Peters, eToro

 

Jedná se o marketingové sdělení a nemělo by být považováno za investiční poradenství, osobní doporučení ani za nabídku či výzvu k nákupu nebo prodeji jakýchkoli finančních nástrojů. Tento materiál byl připraven bez ohledu na konkrétní investiční cíle nebo finanční situaci a nebyl připraven v souladu s právními a regulačními požadavky na podporu nezávislého výzkumu. Jakékoli odkazy na minulou výkonnost finančního nástroje, indexu nebo balíčku investičních produktů nejsou a neměly by být považovány za spolehlivý ukazatel budoucích výsledků.

 

Veškerý obsah v této zprávě má pouze informativní charakter a nepředstavuje finanční poradenství. eToro neposkytuje žádné záruky a nenese žádnou odpovědnost za přesnost nebo úplnost obsahu této publikace, která byla připravena s využitím veřejně dostupných informací.

 

Kryptoměny jsou volatilní nástroje, které mohou ve velmi krátkém časovém horizontu výrazně kolísat, a proto nejsou vhodné pro všechny investory. Kromě obchodování prostřednictvím CFD není obchodování s kryptoakciemi regulováno, a proto na ně nedohlíží žádný regulační rámec EU. Váš kapitál je vystaven riziku.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku



Přečtěte si také:

30.06.2022Bitcoin klesá až pod 19 000 USD Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
27.02.2021Cena bitcoinu klesla i přes masivní nákupy institucí cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688