Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
Obchod a služby  |  15.10.2022 09:10:15

Musk vyzývá ke koupi firemního parfému, aby měl na koupi Twitteru. A přestože si k parfému hned tak někdo nepřivoní, sklízí úspěch

Elon Musk se nově označuje za „prodejce parfémů“, tedy takovýto status si nově přidal ke svému profilu na twitteru. Učinil tak v návaznosti na středeční zahájení prodeje bizarně nazvaného parfému „Burnt Hair“, tedy Spálené vlasy. Dle reklamy se má přitom jednat o: „Esenci odporné touhy“, ale také „Nejkrásnější vůni na světě!“ Prostřednictvím webu parfém nabízí Muskem ovládaná tunelovací společnost Boring Company, která se z hlediska neobvyklých produktů již před lety proslavila prodejem plamenometů. Nově nabízený parfém pro muže vyjde v domovských Spojených státech na 100 dolarů. Koupit jej lze přes firemní web i jinde ve světě. Například u nás za 2 568 , resp. vzhledem k účtovanému mezinárodnímu zaslání za 899 , vyjde celkově na téměř 3,5 tis. .

Myšlenku na vánoční dárek však možno rovnou zapomenout, jelikož k zákazníkům se začnou Spálené vlasy dostávat až v příštím roce v průběhu úvodního čtvrtletí. Nicméně aura Elona Muska, či další reklamní slogany jako „Vynikněte v davu! Nechte se zviditelnit, když procházíte letištěm“ nebo „Jako když se skláníte nad svíčkou u stolu, ale bez té dřiny“, každopádně zapůsobily.

Již během úvodního dne totiž Musk hlásal 10 tisíc prodaných kusů. A v následujícím tweetu se svým smyslem pro humor doplnil: „Prosím, kupte si můj parfém, abych si mohl koupit Twitter.“ O den později již mohl zahlásit prodaných 20 tis. kusů. Tedy prodeje parfému za 2 mil. dolarů, resp. v přepočtu více než 50 mil. .

 

Z historie možno připomenout Muskův slib, že pokud se Boring Company podaří prodat 50 tisíc reklamních čepic, vyrobí pro zájemce také plamenomet. V roce 2018 se pak skutečně následně nabídnutá edice 20 tisíc plamenometů po 500 USD prodala za zhruba 4 dny. A právě od stejných tvůrců má pocházet současný parfém. Musk na konci září tehdy ještě blíže nespecifikovaný produkt avizoval na twitteru, když právě evidentně v kontextu s plamenometem uvedl "Spálené vlasy" - vůně pro muže od ožehnutých.

Připomenout možno také mnohými nejprve považovaný Muskův žert o tequile. Před dvěma lety jej však zhmotnil, když prostřednictvím společnosti Tesla začal prodávat Tesla Tequilu. Jak jsme také v článku „Nekupte to: Tesla Tequila, ale bez tequily“ později pak jen samotnou „prázdnou“ designovou láhev ve tvaru blesku, resp. Tesla Decanter.

V Boca Chica stojí na rampě 120 metrový kolos

V testovací oblasti na pláži Boca Chica v Texasu poblíž hraniceMexikem pokračuje další Muskem ovládaná společnost SpaceX ve svém projektu Starship. Tedy opakovaně použitelné vesmírné lodi, která má být v budoucnu schopna za pomoci rakety Super Heavy dopravovat náklad minimálně 100 tun na oběžnou dráhu Země, resp. zajišťovat cesty na Měsíc, Mars či jinam.

Pro další testy došlo v týdnu na startovní rampě právě k sestavení obou dílů. K vidění je tak kolos o průměru 9 metrů čnící do výšky takřka 120 metrů. Až se po dalších testech vydá ke svému prvnímu ostrému testovacímu letu, vážit by měl celkově okolo 5 tisíc tun. Většinu z toho budou tvořit pohonné látky. Super Heavy by měla mít natankováno celkem 3 600 tun, resp. sama Starship 1 200 tun paliva a okysličovadla.

 

Pokud budou dle plánů testy pokračovat úspěšně, první orbitální let zmiňovaného kolosu by se mohl uskutečnit buď ještě ke konci letošního roku, či pak v úvodu příštího. Každopádně naplánován je částečně dokonce již druhý komerční let Starship okolo měsíce. SpaceX totiž v týdnu odtajnila jeho první pasažéry. Letět mají manželé Dennis a Akiko Titovi. V současnosti již 82letý miliardář Dennis přitom není vesmírným nováčkem. V roce 2001se stal vůbec prvním komerčním astronautem, který tehdy za 20 mil. USD navštívil Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS). Na kolik vyjde rodinný rozpočet současný výlet, kdy ve výšce do 200 km obletí měsíc, nebylo zveřejněno.

Závěrem možno zmínit, že Starship by měla v budoucnu ve své plně osobní verzi pojmout i 100 pasažérů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku



Přečtěte si také:

12.04.2024Milujete parfémy? Nakupte je výhodněji Inzerce (Inzerce)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688