muni.cz (Masarykova univerzita)
Studium  |  14.10.2022 10:02:12

MU podporuje podnikavé studenty, vytvořila pro ně nový web

MU podporuje podnikavé studenty, vytvořila pro ně nový web

Mít skvělý nápad je dobrý začátek. Realizovat jej a získat pro něj podporu, je však ještě důležitější. Masarykova univerzita proto spouští nový portál, jako rozcestník pro studenty, kteří uvažují o rozjezdu vlastního projektu.

Masarykova univerzita se snaží studenty podporovat v různých směrech, jedním z nich je i podnětné prostředí pro rozvíjení nápadů a vlastních podnikatelských plánů. Aby studenti v této oblasti našli veškeré důležité informace na jednom místě, spustila univerzita samostatné webové stránky k podnikavosti. Web vznikl v režii Centra pro transfer technologií MU a nabízí přehled kurzů, událostí a aktivit, které mohou být odrazovým můstkem k tomu, jak převést nápady v reálně fungující projekty.

Naším posláním je pomáhat dobrým nápadům překročit hranice univerzity a postarat se o aplikovatelné výsledky. A ty nemusí mít pouze vědci či lidé z akademické sféry, ale právě také studenti, kteří mají chuť vylepšovat služby a procesy, uvedla ředitelka CTT MU Eva Janouškovcová.

Masarykova univerzita nabízí přímo několik vzdělávacích aktivit, a to jak k tématu duševního vlastnictví, tak také v oblasti projektového řízení. Semináře jsou součástí kreditově ohodnocených kurzů na několika fakultách MU. Příkladem je online kurz Od UČO k IČO garantovaný katedrou informačních studií a knihovnictví na filozofické fakultě nebo kurz Podnikání ve sportu na fakultě sportovních studií. Významným základem pro start úspěšného podnikání se může stát online kurz Inovace a podnikání vypisovaný na fakultě informatiky. CTT MU ve spolupráci s JIC a dalšími partnery zároveň v podzimním semestru 2022 spustilo inovovaný kurz Od nápadu k podnikání, který plánuje vyučovat každoročně. Soupis dalších kurzů včetně informací o aktuálních workshopech k podnikavosti na MU i mimo ni najdou studenti právě na zmíněném novém portále. 

Další součástí podpory studentů v podnikavosti je soutěž Start Your Bussines, díky níž mohou jednotlivci z řad studentů či studentské týmy získat finanční podporu pro své start-up projekty i cenný mentoring pro jejich realizaci.

Studenty s nejlepší nápady propojujeme s odborníky, kteří jim poradí, jak dál postupovat v případě podnikatelské kariéry. Prospěšná je také síť kontaktů mezi podnikavými studenty, kterou účastníci soutěže získávají, přiblížila koordinátorka soutěže Jana Joklová Kaňová.

Jako soutěžící s největším podnikatelským potenciálem byli v předchozím ročníku oceněni Martina Jemelková z lékařské fakulty se svým projektem S roztroušenou sklerózou v pohybu a Adam Veverka z ekonomicko-správní fakulty s aplikací Discover LVA (Lednicko-valtický areál). Oba studenti získali odměnu 60 tisíc na další vývoj svých projektů a chystají se na zahraniční studijní pobyt.

Další kolo soutěže Start Your Bussines pro studentské nápady s podnikatelským potenciálem bude vyhlášeno v lednu. Konkurenceschopnost projektů bude posuzovat odborná porota ve složení zástupců CTT MU, JIC, ESF MU a partnerských firem.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688