Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  13.10.2022 11:11:03

Dotační portál města Hradce Králové zahájil provoz nové služby pro žadatele a příjemce finanční podpory

Na dotačním portálu města je zprovozněna nová služba pro podávání žádostí o změny projektů, které jsou předmětem finanční podpory z Fondu na podporu veřejně prospěšných projektů.
Dotace žádost o změnu
 

 
 
Žádost o změnu projektu

Příjemci dotace mohou zažádat prostřednictvím dotačního portálu o změnu svého projektu (žádosti podané elektronicky), po uzavření veřejnoprávní smlouvy a proplacení dotace na účet, po celou dobu trvání projektu až do okamžiku než zahájí práce na vypořádání, nebo u některých typů dotací do termínu pro podávání změn stanoveného ve smlouvě. Požádat například o změnu termínu konání, změnu účelu, nebo úpravu položek rozpočtu, je nově jednodušší.

Služba je po dohodě s koordinátorem příslušného dotačního programu dostupná i pro žadatele, ještě před uzavřením smlouvy. To pro případ nepředpokládané změny statutárního zástupce, čísla účtu, termínu realizace apod., avšak v tomto režimu (před schválením dotace) není možné upravovat rozpočet. Nová funkce poslouží i opačnému účelu, kdy koordinátor bude kontaktovat žadatele, pokud při kontrole podané žádosti zjistí, že je v ní potřeba něco upravit, pro její formální úplnost a správnost. Typicky - zpřesnit formulaci účelu.

Postup vytvoření a podání žádosti o změnu je v obou případech stejný. Po odeslání se do složky Dokumenty automaticky nahraje PDF odeslané žádosti o změnu s barevným vyznačením změn. Posouzení žádosti o změnu provede příslušný odbor, její následnou akceptaci nebo zamítnutí pak orgán, do jehož kompetence žádost spadá. O výsledku bude žadatel vždy informován e-mailem.

Složka dokumentů

Další novinkou je služba, která zobrazí přihlášenému uživateli některé dokumenty související s projektem, které byly buď automaticky zveřejněny dotační aplikací (např. uvedené PDF žádosti o změnu), nebo koordinátorem dotačního programu. Aktuálně se zobrazí pouze u projektů s podanou žádostí o změnu.

Kontrola a odstranění formátů vkládaných textů

Texty žádostí o dotaci, žádostí o změny, vypořádání, případně dalších formulářů lze formátovat pouze v základním rozsahu. Vysoké zabezpečení vnitřní sítě magistrátu způsobovalo občas neprůchodnost některých žádostí. Pokud tedy uživatel použije při zpracování formulářů funkci kopírování, např. z internetu, nebo textového editoru, budou veškerá dosavadní použitá formátování kopírovaného textu automaticky odstraněna protože na pozadí vkládaného textu mohou být nekorektní znaky. Tato služba by měla situaci zlepšit.

Návod pro vytvoření žádosti o změnu naleznete ZDE.
 
Zodpovídá: Mgr. Iva Simonová
Vytvořeno / změněno: 13.10.2022 / 13.10.2022
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688