Radek Stolář
(Kurzy.cz)
11.10.2022 11:24:05

Dámské trekingové boty - Jak vybrat ty nejlepší?

Jestliže milujete turistiku, budou se vám na hory hodit také kvalitní trekingové boty. Na následujících řádcích si tak povíme, podle jakých kritérií boty vybírat, aby byly nejen pohodlné, ale i trendy. Zaměříme se na modely obuvi i na potřebné vlastnosti turistických pohorek. Čtěte a nechte se inspirovat s námi.

Podle jakých kritérií si vybírat dámské trekingové boty?

Dámské trekingové boty by měly splňovat několik důležitých kritérií. Vhodné je, aby byly trekingové boty pro ženy voděodolné a oděruodolné. Dobrou volbou jsou pak i ty modely, které jsou větruvzdorné. Kvalitní outdoorové boty dámské by měly disponovat odpruženou podrážkou, která zvládne vhodně tlumit dopady chodidel při kontaktu se zemí. Zmíněné boty do hor můžete nakupovat také na oblíbeném e-shopu CCC. Zde s výběrem dámské trekingové obuvi nešlápnete vedle. Chcete-li být na horách v bezpečí za každého počasí, kupte si kousky s protiskluzovou podrážkou. Nezaskočí vás tak ani kluzké kořeny stromů nebo suťovisko na cestě. Na trhu najdeme kvalitní kousky s prodyšnou membránou. Ta odvede pot od chodidla a vy tak budete v suchu a v teple i za zvýšené námahy. Na zimu si můžete vybírat i trekingové boty pro ženy se zateplením. Co se týče materiálů, jsou dámám k mání syntetické i ty přírodní. V posledních letech vedou na plné čáře boty do hor z přírodní kůže. A není se čemu divit. Kožené boty na turistiku jsou odolné, vysoce módní a jako bonus jsou pak i tzv. udržitelné. Udržitelný způsob života už propagují ty největší módní světové značky. Rozhodně tak je z čeho vybírat.

Jaké modely trekingové obuvi jsou ženám k mání?

Na trhu jsou ženám k dispozici trekingové boty v nízkém i v kotníčkovém provedení. Nízké kousky se hodí zejména do podhůří nebo na zpevněné turistické chodníky. Vyšší modely trekingové obuvi jsou pak vhodné i do vysokohorského terénu. Vyšší obuv totiž dokonale fixuje kotník. Díky tomu vám nebude hrozit podvrtnutí kotníku apod.. Na horách se setkáme často se suťoviskem nebo s navlhlými kořeny stromů. Kotníčková obuv tak stojí za zvážení. Kotníčková turistická obuv je dostupná i v prodejnách CCC. Najdete zde však i nízké kousky. Záleží tak především na vás a na vašich preferencích. Oba modely obuvi lze kombinovat s funkčním oblečením. Hodit se budou i k sportovním cargo kalhotám s praktickými kapsami.

Jak o trekingovou obuv pečovat? 

Chcete-li, aby vám vaše dámské trekingové boty sloužily déle než jednu sezónu, bude třeba o ně vhodně pečovat. Boty mohou být vyrobené z nejrůznějších syntetických i přírodních materiálů. O každý materiál bychom měly rozdílně pečovat. Na hladkou přírodní kůži lze použít impregnace, ochranný krém v neutrální barvě a čistící pěna, pasta nebo gel. Na kousky z broušené kůže si pak obstarejte kvalitní gumu na semiš. Semišové modely totiž nesnáší vlhkost. K dámské trekingové obuvi si pak nezapomeňte přikoupit i speciální kartáčky a houbičky. Hodit se vám budou i ochranné vložky do obuvi. Zmíněné obuvnické doplňky můžete zakoupit i v kamenných prodejnách CCC. Díky používání obuvnických prostředků zvýšíte životnost vaší trekingové obuvi až o několik sezón.     

Radek Stolář

Radek pracuje pro portál Kurzy.cz od roku 2016. Nejprve měl na starost technickou správu reklamy, ale od roku 2017 se rovněž stal členem obchodního týmu, kde působí dodnes. Ve volném čase se věnuje studiu grafiky, sportu, seriálům a rybaření.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty