mpo.cz (MPO)
Ze světa  |  06.10.2022 13:29:26

ČR byla zvolena do Rady Mezinárodní telekomunikační unie, která rozhoduje o rozvoji komunikačních technologií

ČR byla zvolena do Rady Mezinárodní telekomunikační unie, která rozhoduje o rozvoji komunikačních technologií


Česká republika se stala členem Rady Mezinárodní telekomunikační unie (ITU), agentury OSN, jejíž standardy ovlivňují používání komunikačních technologií po celém světě. Bude tak moci pokračovat v prosazování jednoho z hlavních témat své kandidatury – důležitosti postavení zájmů člověka do centra veškerých aktivit v oblasti rozvoje informačních a komunikačních technologií, tzv. human-centric approach.


Pouze s přístupem, v jehož centru je člověk jako lidská bytost, lze dosáhnout pozitivního přijetí nových technologií. Jsme přesvědčeni, že technologie by měly být vyvíjeny v kontextu vysokých etických bezpečnostních standardů, což vede k jejich spolehlivosti a důvěryhodnosti," řekl během Konference vládních zmocněnců v Bukurešti náměstek ministra průmyslu a obchodu pro digitalizaci a inovace Petr Očko. „Nezbytným předpokladem této změny ve vnímání technologií je vzdělávání, sdílení informací, vysvětlení přínosů a rizik při používání nových nástrojů, jako je umělá inteligence, cloud a výpočetní clustery, mobilní služby 5G/6G a mnoho dalších, které se teprve objeví a přijdou,“ dodal náměstek Očko.

Na dostupnosti a bezpečném fungování digitálních technologií je moderní společnost čím dál více závislá. To se ukázalo v době pandemie Covid 19. Digitální výrobky a služby mají nejen potenciál pro národní ekonomiky a jejich rozvoj do budoucna, ale mají kritický význam pro fungování oblastí jako je zdravotnictví, energetika nebo odpadové hospodářství.

ČR na jednání prosazovala nový humanistický přístup v oblasti technologií. Stojí za ním společné úsilí Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva zahraničních věcí, Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost, Českého telekomunikačního úřadu a Evropské služby pro zahraniční vztahy. „Spolupráce neprobíhala pouze po úřednických liniích. Češi, kteří v této oblasti pracují, se neformálně spojili a spolupracovali s cílem prosadit Českou republiku na mezinárodním poli a přičinit se o lepší budoucnost v digitální společnosti,uvedla Markéta Melenová z odboru elektronických komunikací MPO a členka týmu.

Během Konference poskytl náměstek Očko ve studiu ITU rozhovor, který lze zhlédnout na tomto videu.

Mezinárodní telekomunikační unie (ITU) je specializovaná agentura OSN pro informační a komunikační technologie. Globální členství ITU zahrnuje 193 členských států a přibližně 900 společností, univerzit a mezinárodních a regionálních organizací.

Konference vládních zmocněnců (KVZ) je nejvyšší orgán ITU, která se schází jednou za čtyři roky, aby stanovila obecné politiky ITU, přijala čtyřleté strategické a finanční plány a zvolila vrcholné představitele ITU, členy Komise pro Radiokomunikační řád a členy Rady ITU.

Rada slouží jako řídící orgán ITU během čtyř let mezi Konferencemi vládních zmocněnců. Schází se každý rok ve švýcarské Ženevě a zajišťuje neustálý dohled nad činnostmi, politikami a strategiemi sekretariátu ITU, řídí pracovní skupiny pro konkrétní témata určené na KVZ nebo samotnou Radou a připravuje strategické a finanční plány ITU k předložení vládním zmocněncům.


Galerie


Česká republika byla zvolena do Rady Mezinárodní telekomunikační unie, která rozhoduje o rozvoji komunikačních technologií Česká republika byla zvolena do Rady Mezinárodní telekomunikační unie, která rozhoduje o rozvoji komunikačních technologií Česká republika byla zvolena do Rady Mezinárodní telekomunikační unie, která rozhoduje o rozvoji komunikačních technologií Česká republika byla zvolena do Rady Mezinárodní telekomunikační unie, která rozhoduje o rozvoji komunikačních technologií
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688