Zdraví  |  05.10.2022 14:57:19

Kongres světového míru - 21.-22.9.2022

Ve dnech 21. a 22.9.2022 se konal Kongres Světového Míru k připomenutí Mezinárodního dne míru (21. září). Tato virtuální akce se pokusila sjednotit duchovní a náboženské vůdce různých vyznání, sdílet poselství míru, harmonie a nenásilí.

Mezi řečníky byli např. Phil Lane Jr., náčelník, David Rosen, rabín, Yogmata Keiko Aikawa, Dr. Sadhvi Bhagawati Saraswati a Neale Donald Walsch.

Zahajovacího kongresu se zúčastnila jako čestný host Supreme Master Ching Hai, duchovní Mistryně, vůdkyně, umělkyně a mírotvorkyně. O některé myšlenky z řeči, kterou Supreme Master Ching Hai na zahájení kongresu streamovala, bychom se s vámi rádi podělili.

"Jde o to, že nemůžeme mít (dostat) mír, pokud mír nedáváme."

"Vnitřní mír přichází pouze tehdy, pokud praktikujeme mír, nejen meditací, nejen mluvením o míru, nejen přemýšlením o míru nebo přáním mít mír pro sebe nebo pro svět.

Buddha řekl, že musíme mít soucit se všemi bytostmi – v praxi, nejen v řeči."

"Vnitřní mír začíná, když poskytneme vnitřní mír druhým.Nemůžeme mít klid, pokud ostatní trpí bolestí přímo, nebo nepřímo, způsobenou námi, našimi činy nebo naším způsobem života. Nemůžeme mít vnitřní klid, pokud svým způsobem života, jako je konzumace masa mrtvých zvířat, které byly mučeny, které byly uvězněny, které byly celý svůj život zbaveny svobody, důstojnosti a klidu všeho druhu ve zvířecím koncentračním táboře", tento mír neposkytujeme.

"Prvním krokem k vnitřnímu míru je tedy být vegan."

"Jak se můžeme něčemu naučit, mít vnitřní klid, když my, naše srdce, naše mysl, naše podvědomí a svědomí víme, že náš způsob života způsobuje nevýslovné utrpení mnoha zvířatům, která jsou tak nevinná, tak mírná a tak bezmocná? Bezbranná? Jako lidská bytost s plnými schopnostmi, plná inteligence a plná poskytnutých důkazů o utrpení a úzkosti našich zvířecích přátel, jak nás toto poznání, vědomě či nevědomě, může nechat v pokoji nebo nám dát pokoj, nebo zaručit mír v našem životě?"

" ... nepraktikujeme to, co chceme. Pokud chceme, aby se naše tělo cítilo čisté, musíme se o něj starat. Musíme se mýt, dokud nebude čisté tak, jak chceme. Chceme-li utišit svůj hlad, musíme si najít něco k jídlu. Chceme-li uhasit žízeň, musíme pít vodu nebo nějakou tekutinu, nějakou ovocnou nebo zeleninovou šťávu – například."

"Ale maso zvířat – dokonce i vejce a mléko, ryby – to vše je utrpení způsobené nekonečným, nesčetným živým, kopajícím, cítícím bytostem. To, že nevypadají jako my, neznamená, že nemají city, nemají inteligenci, nemají vědomí. To už všichni víme."

"To vše můžeme vidět na internetu nebo ve filmech, které lidé točí, jak jsou lidé zvířat inteligentní a jak velké utrpení dokážou pociťovat, stejně jako my. Jak můžeme ukončit život někomu, kdo ještě dýchá, kdo ještě cítí, kdo má lásku, kdo dokáže projevit náklonnost – nejen svému druhu, ale i jiným druhům a také nám lidem? Jak můžeme mít mír, když nedáváme pokoj druhým? Ani nemusíme dávat pokoj, prostě je necháme, pak mají pokoj. Protože jim Bůh dal... "

"Také se omlouvám, pokud jsem někoho z vás v publiku urazila, ale není mi líto vám říkat pravdu, protože taková je láska – říkat pravdu svým blízkým. I když vás to bude stát život, i když vás to bude stát vaši pověst, přátelství nebo váš obdiv od lidí – cokoliv. Vždy musíte říkat pravdu, protože my jsme ti, kdo pravdu hledají. Jsme hledači pravdy. A našli jsme část pravdy, kterou chceme mít."

"Abychom tedy měli vnitřní mír, musíme nejprve respektovat mír ostatních bytostí. Musíme být vegani. Pak k nám přijde mír tiše, jistě, trvale, a to také povede ke světovému míru, k míru navždy."

"Je na vás, abyste se rozhodli, co chcete dělat se svým drahocenným životem na Zemi – najít Boha, být s Bohem jedno, respektovat Boží stvoření nebo jít opačným směrem, a víte, kde skončíte."

"Ať vám celá nebesa žehnají a Bůh vás chrání a osvěcuje. Chraňte se výběrem mírumilovné, soucitné, přirozené veganské stravy. Amen."

 

Celou streamovanou řeč Supreme Master Ching Hai si můžete poslechnout zde.

Pavla Hřebíčková (vegan)

Pavla je dlouholetá etická veganka. Nekonzumuje žádné živočišné produkty a zvířata nevyužívá ani k jiným účelům (oblečení, obuv, testování léků na zvířatech, drogerie, kosmetika …).

Snaží se o život ve smyslu ahimsa (nenásilí) – nikomu neubližovat, tedy ani lidem, ani zvířatům. Zvířata považuje za své bližní, ne „výrobky“ na talíři nebo v šatníku.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Zdraví:

So 17:27  V Česku ani v EU jako celku nedošlo za únor 2024 k nadúmrtí Markéta Höfferová (Kurzy.cz)
15.04.2024  Podmořský svět, který léčí Redakce (Bydlet.cz)
12.04.2024  Když jaro pálí aneb tipy pro alergické oči OCP (Oční centrum Praha)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688