skoda-auto.cz (Škoda auto)
Lidé  |  18.11.2022 12:28:50

ŠKODA AUTO jmenovala Alexandera Eisla novým vedoucím útvaru Informační technologie

Alexander Eisl zahájil svou kariéru ve společnosti Siemens v oblasti programového a systémového inženýrství, poté převzal řízení oblasti firemních aplikací, infrastruktury a bezpečnostních služeb. Následně přešel ke společnosti PwC, v níž mimo jiné budoval platformy v oblasti dat a analýz. Od roku 2016 Eisl pracoval na různých vedoucích pozicích pro koncern Volkswagen. Před svým příchodem do ŠKODA AUTO působil na pozici senior viceprezident informačních systémů ve společnosti MAN Truck & Bus SE. V této funkci patřilo k jeho úkolům budování společnosti MAN Digital Services i agilního vývoje softwaru v závodech v Mnichově a Lisabonu. Navíc nesl odpovědnost za strukturu IT v oblasti prodeje a marketingu i u národních prodejních organizací. K 1. říjnu Alexander Eisl převzal pozici vedoucího útvaru Informační technologie ve ŠKODA AUTO.

Alexander Eisl

„Máme velkou radost, že se nám v osobě Alexandera Eisla podařilo pro ŠKODA AUTO získat zkušeného odborníka v oblasti IT, s nímž jsem úspěšně spolupracoval již ve společnosti MAN. Nacházíme se uprostřed největší transformace v dějinách naší společnosti a jsme přesvědčeni, že Alexander Eisl je tím pravým, kdo bude hrát klíčovou roli při utváření naši digitální budoucnost. Přeji Alexanderovi v jeho nové funkci mnoho úspěchů a velmi se těším na spolupráci s ním.“

Christian Schenk, člen představenstva za oblast Financí a IT

Klaus Blüm, předchozí vedoucí útvaru Informační technologie ve ŠKODA AUTO, se po odchodu ze společnosti stal vedoucím projektů a softwaru koncernu Volkswagen, kde je přímo podřízen člence koncernového představenstva za oblast Digitalizace Hauke Stars. Blüm k české automobilce přišel v březnu 2019, od té doby v ní urychloval digitalizaci a úspěšně implementoval IT řešení pro zvyšování efektivity společnosti a pro vstup do nových digitálních oblastí činnosti. Dále založil společný softwarový joint-venture Green:Code, intenzivně se podílel na budování neziskového vzdělávacího institutu „42 Prague“ a významně také rozšířil kompetenční centrum SAP koncernu Volkswagen ve společnosti ŠKODA AUTO.

„Srdečně děkuji Klausovi Blümovi za jeho velké nasazení, které v budoucnu ještě více využije na důležité pozici v koncernu Volkswagen. Navzdory náročným okolnostem způsobeným pandemií v době jeho nástupu do funkce ve ŠKODA AUTO výrazně uspíšil digitalizaci v naší společnosti. Do nové pozice v koncernu přeji Klausovi nadále vše nejlepší.“

Christian Schenk, člen představenstva za oblast Financí a IT

V rámci strategie NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030 urychluje ŠKODA AUTO digitální transformaci, a to prostřednictvím IT společně se všemi odbornými oblastmi, a zvyšuje své úsilí v oblasti Průmyslu 4.0 a konektivity vozů. Informační technologie se pro automobilku stále více stávají klíčovou kompetencí a příslušné know-how rozhodujícím faktorem úspěchu. ŠKODA AUTO urychluje tuto transformaci z klasické automobilky k softwarově společnosti mimo jiné pomocí „42 Prague“. Tento neziskový vzdělávací institut poskytuje optimální předpoklady pro prvotřídní vzdělávání vysoce motivovaných IT expertů. Navíc si ŠKODA AUTO stanovila cíl, že v rámci spolupráce zvýší odborné znalosti a urychlí agilní metody vývoje. Nejnovějším příkladem je joint-venture Green:Code ve spolupráci s IT holdingem Etnetera Group, v němž se bude pracovat na optimalizaci uživatelské zkušenosti zákazníků společnosti ŠKODA AUTO a vývoji softwaru nové generace pro éru elektromobility. Nově založený joint-venture v příštích letech přijme až 200 IT odborníků.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688