Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  30.09.2022 00:00:00

Středočeský kraj plánuje opravit další dvě silnice mezi Předměřicemi nad Jizerou a Čihadly, mezi Dolínkem a Panenskými Břežany a vybudovat přeložku mezi Vlašimí a osadou Jinošov

Středočeský kraj chce stále investovat do rekonstrukcí silnic a budování přeložek. Několik projektových záměrů schválili radní na svém dnešním zasedání a zároveň projekty zařadili do krajského zásobníku stavebních akcí. Vznik nových staveb bude záviset na získání dotací, ať už evropských anebo národních. Konkrétně se jedná o přeložku silnice II/125 mezi Vlašimí a osadou Jinošov, rekonstrukci komunikace III/3314 mezi Předměřicemi nad Jizerou a Čihadly a opravu silnice III/24210 mezi Dolínkem a Panenskými Břežany.

„Se stavem některých úseků se skutečně nehodláme smířit. Zlepšení jsme motoristům slíbili a děláme pro to maximum. Hledání vhodných dotací z unijních či národních zdrojů jsou jedním z prostředků, jak zlepšení docílit. Silnice v daných lokalitách vykazují špatný technický stav, nezřídka se objevují výtluky, vysprávky a trhliny. Rekonstrukcemi a přeložkou nejen spravíme a rozšíříme náš majetek, ale především zvýšíme bezpečnost provozu na pozemních komunikacích,“ konstatuje Karel Bendl, radní pro silniční dopravu.

Přeložka silnice II/125 u Vlašimi by měla vyjít na více než 123 milionů korun s DPH (skutečné náklady budou známy až po skončení výběrového řízení na zhotovitele). Stávající trasa je vedena obytnou zástavbou a centrem Vlašimi po šířkově nevyhovující vozovce. Záměrem je přeložkou převést trasu po okraji města na silnici II/112, jejíž úsek byl modernizován. Doprava po této komunikaci sice rovněž směřuji radiálně do centra města, avšak výrazně vhodnějším koridorem. Úprava trasy navíc značně odlehčí od dopravy v městské zástavbě. Záměr se shoduje i s územním plánem města. Předpokládaná délka novostavby je zhruba 1,7 km a pokud vše dobře půjde, první motoristé by se měli po nové silnici svézt v roce 2026

Na více než 53 milionů korun s DPH by měla vyjít rekonstrukce tahu III/3314 mezi Předměřicemi nad Jizerou a Čihadly. Silnice ve stanoveném úseku je v nevyhovujícím technickém stavu – na řadě míst jsou výtluky, trhliny a další deformace. Délka opravovaného úseku je zhruba 2,5 kilometru a rekonstruovat by se stavební firma měla i další objekty, které se silnicí souvisí (např. propustky atd.). Hotovo by mělo být v roce 2025.

Do zásobníku akcí byla krajem zařazena i oprava více než dvoukilometrového úseku silnice III/24210 Dolínek – Panenské Břežany. Na základě diagnostického průzkumu bude komunikace rekonstruována včetně podkladních vrstev. Oprava bude zahrnovat i obnovení odvodnění komunikace, záchytného systému a dopravního značení. Důvodem zařazení projektového záměru do zásobníku je předpoklad splnění dotačních podmínek. Předpokládané náklady jsou 53 milionů korun s DPH a stavba by měla být dokončena v roce 2024.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688