Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Podnikání  |  27.09.2022 13:32:11

Reakce na drahé energie: Třetina firem omezí vytápění, další budou investovat do úsporných zařízení

Téměř třetina tuzemských firem omezí v reakci na zdražování energií vytápění firemních prostor – kanceláří nebo výrobních hal. Další čtvrtina pak plánuje, že bude investovat do úsporných energetických zařízení, která jsou méně energeticky náročná, například do úsporného osvětlení. Vyplývá to z rychlého průzkumu společnosti Edenred mezi 200 podniky v Česku.

Šetřit kvůli drahým energiím bude velká část českých firem. Většina z nich – 53,5 procenta – chystá úspory v těch částech podniků, které neslouží přímo k výrobě, nebo mimo kanceláře, tedy ve společných prostorách, jako jsou chodby nebo šatny. Jen velmi malá část společností naopak zatím přemýšlí o tom, že by úspor dosáhly tím, že výrobu, služby nebo kanceláře sestěhují a budou využívat méně prostor než dosud.

Průzkum také ukázal, že firmy příliš neuvažují o tom, že by z důvodu úspor zaváděly povinný home office. Sedm z deseti firem s ním nepočítá vůbec. A na druhé straně pouze 4,5 procenta společností ho chce povinně zavést na dva a více dní v týdnu.

„Výraznější využívání home office přináší určitou možnost aktuálních úspor. Firmy ale po dvou letech covidu a s tím spojenými omezeními mají s touto formou práce již velké zkušenosti a jejímu dlouhodobějšímu a výraznému využívání se nyní brání. Často totiž zjistily, že některým zaměstnancům se po čase při práci z domova snižuje pracovní morálka, a to má vliv na firemní výkonnost. Ani potenciální ušetření na nákladech nedokáže v jejich očích tyto negativní dopady vyrovnat,“ komentuje výsledky průzkumu Gabriela Šimšová, personální ředitelka ze společnosti Edenred.

Pokud tedy firmy budou home office využívat, tak mnohem častěji na nepovinné bázi. K tomu se kloní 22 procent podniků. Firmy vyhodnocují individuální řešení jako mnohem prospěšnější, což vidíme nejen u home officů, ale i v dalších oblastech personální práce. Dokáží tak reagovat na aktuální situaci i potřeby jednotlivých zaměstnanců a tato pružnost se jim vyplácí i ekonomicky,“ doplňuje Gabriela Šimšová.

Jak budete reagovat na rostoucí ceny energií?

Plánujete kvůli úsporám zavést/obnovit povinný home office?


Edenred ČR pečuje o 700 000 každodenních uživatelů z řad zaměstnanců, kterým poskytuje služby v síti 57 000 partnerských provozoven. V oblasti digitalizace patří k lídrům českého trhu. Stravenky a volnočasové benefity jsou k dispozici na jedné platební kartě Edenred Card. Karta umožňuje platbu mobilními aplikacemi Apple Pay a Google Pay. Čerpání benefitů je možné online díky platformě Edenred Benefity Café.
Edenred, každodenní společník zaměstnanců, poskytovatel přední digitální platformy pro služby a platby spojující přes 50 milionů uživatelů a 2 miliony partnerských provozoven ve 45 zemích prostřednictvím přibližně 900 000 firemních klientů.
Edenred nabízí specifická platební řešení pro konkrétní použití zaměřená na potraviny (stravenky), motivaci (například dárkové karty, platformy pro zapojení zaměstnanců), mobilitu (čerpací stanice, údržba, mýtné či parkovné) a firemní platby (virtuální karty).
V souladu se záměrem skupiny „Enrich connections. For good“ umožňují tato řešení zlepšovat pohodu a kupní sílu uživatelů. Zlepšují i atraktivitu a efektivitu společností, oživují trh práce a místní ekonomiku. Rovněž podporují přístup ke zdravějším potravinám, produktům šetrnějším k životnímu prostředí a ekologičtější dopravě10 000 zaměstnanců společnosti Edenred usiluje o to, aby se propojený svět práce stal propojeným ekosystémem, který je bezpečnější, efektivnější a zodpovědnější. V roce 2021 skupina díky svým globálním technologickým aktivům spravovala obchodní objem téměř 30 miliard EUR, a to především prostřednictvím mobilních aplikací, online platforem a karet.

Edenred je zapsán na burze cenných papírů Euronext v Paříži a je součástí indexů CAC Next 20, CAC Large 60, Euronext 100, FTSE4Good a MSCI Europe.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688