mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  26.09.2022 08:57:00

Perspektivní veletrhy v oblasti informačních technologií v Estonsku

Perspektivní veletrhy v oblasti informačních technologií v Estonsku

14.09.2022 / 12:56 | Aktualizováno: 26.09.2022 / 08:57

Estonsko je proslulé svým zaměřením na digitalizaci a kyberbezpečnost či podporu ICT startupů. Přinášíme Vám proto přehled nezajímavějších událostí v této oblasti, kterých se mohou účastnit české firmy a představit tak estonskému publiku svá nejnovější řešení a produkty.

České firmy v Estonsku naleznou příležitosti v dodávkách hardwaru, cloudových instalací, softwaru pro digitalizaci státní správy (viz náš nedávný článek o systému Bürokratt) či řešení pro kybernetickou bezpečnost. Spolupráce českých a estonských startupů nabízí prostor pro vývoj špičkových ICT řešení, aplikací pro zefektivnění pracovních i volnočasových aktivit či projekty v oblasti sdílené ekonomiky.

Odvětví informačních a komunikačních technologií zůstává hlavním motorem hospodářského růstu země. Estonsko zažívá nejrychlejší vlnu zakládání technologických společností v Evropě - v roce 2019 působilo v sektoru ICT více než 6000 společností. S cílem porpořit růst tohoto sektoru se v Estonsku každoročně konají významné výstavní, veletržní a prezentační akce, které mohou českým firmám pomoci navázat obchodní partnerství v této pobaltské zemi. Možnost navázání osobního kontaktu s potenciálními zákazníky je v Estonsku velmi ceněná i v ICT sektoru a účast na veletrzích je běžně velmi vysoká mezi návštěvníky i vystavovateli.

K nejzajímavějším akcím v oblasti informačních technologií, aplikací a robotiky patří zejména:

V první polovině října, ve dnech 10. – 11. 10. 2022, se bude v hlavním městě konat Tallinn Digital Summit. Událost je příležitostí k setkání lídrů zemí, mezinárodních organizací a zástupců ze soukromého sektoru, pro které je digitalizace prioritou. Společně mohou sdílet zkušenosti dobré praxe a diskutovat o aktuálních výzvách digitalizace. Tématem letošního ročníku je posilování spolupráce a důvěryhodnosti mezi institucemi, autoritami a podniky. Součástí akce je také virtuální veletrh EXPO, během kterého mouhou české firmy prezentovat své produkty, služby a řešení související s pěti klíčovými investičními prioritami iniciativy Evropské unie Global Gateway: digitální prostředé, klima a energetika, doprava, zdraví, vzdělávání a výzkum.

V listopadu se do Tallinnu sjedou příznivci robotiky na festival Robotex 2022, který navštíví tisíce inženýrů, vedoucích pracovníků a lídrů technologického průmyslu, zkoumali nové start-upy, sestavovali roboty pro různé výzvy a sdíleli poznatky se o nejnovějších technologických inovacích.

V polovině února 2023, dne 16. 2, se v Tartu koná vzdělávací a informační veletrh Intellektika.Veletrh je příležitostí pro vzdělávací instituce a firmy rozšířit povědomí o svých činnostech, inovacích či službách. Tématy veletrhu jsou vzdělávání, výzkumná centra, možnosti školení, zaměstnanost či kariérní poradenství.

V závěru května, ve dnech 25. – 26. 5., se bude v Tallinnu pořádat konference Latitude59, jejímž středobodem jsou technologie a rozvoj startupů. Konference, nejznámější svého druhu v Pobaltí, může být zajímavá zejména pro investory a všechny, kteří se o startupech chtějí lépe informovat. Na konferenci jsou pozváni panelisté z mezinárodního prostředí, a nebudou chybět ani místní úspěšné startupy. Událost doplní speciální workshopy a prezentace jak pro startupy, tak investory, což umožní navázat nové kontakty.

Na jaře (přesné datum bude upřesněno) také proběhne v Tartu druhý ročník Digit Conference. Událost je příležitostí pro setkání developerů a technologických odborníků, aby společně diskutovali o novinkách a zajímavých projektech v oblasti software. Konference bude doplněna o sdílení dobré a užitečné praxe ze strany průmyslových špiček. Událost je určitě zejména pro developery, architekty, inženýry, QA & testery, technologické lídry, vedoucí firem a kohokoliv dalšího, jejž by konference mohla zajímat. Konferenci spolupořádá MTÜ sTARTUpDay s Ridango, Swedbank, Singleton & Institut výpočetní techniky Univerzity v Tartu. Partnery jsou Pipedrive, Veriff, Fractory, Microsoft nebo Startup Estonia.

V případě zájmu českých firem je Velvyslanectví České republiky v Estonsku připraveno pomoci s organizací účasti na veletrzích, identifikaci potenciálních partnerů k B2G a B2B jednáním, přípravou prezentací pro specifické publikum a obecně asistovat českým společnostem při jejich kontaktech s estonskými partnery.

Petr Preclík, ekonomický diplomat Velvyslanectví ČR v Estonsku

Pavlína Kutnarová, stážistka


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688