Královéhradecký (kr-kralovehradecky.cz)
Z regionů  |  20.09.2022 00:00:00

Hradec Králové: Na podporu sportu půjde více jak 15,6 milionu korun z krajského rozpočtu

19. 9. 2022

Od začátku prosince až do začátku ledna bude opět možné žádat o dotace v oblasti sportu a tělovýchovy. Jednotlivé dotační programy schválilo krajské zastupitelstvo. Na podporu sportu je vyčleněno přes 12 milionů korun.

V rámci programu „Pohybová gramotnost“ půjde 600 tisíc korun na podporu aktivit pro občany Královéhradeckého kraje, které přispívají k rozvoji pohybové gramotnosti, základních pohybových a sportovních dovedností a vytvářejí pozitivní vztah k pohybu. Může se jednat o jednorázové akce nebo seriál akcí, nikoli však celoroční činnost.

 

„Pohybová aktivita dospělé i dětské populace v ČR klesá, objektivně se zhoršuje fyzická zdatnost obyvatel a pohybová gramotnost dětí. Více jak polovina lidí v ČR má nadváhu nebo je obézních. Nedostatečná pohybová aktivita je jednou z hlavních příčin "civilizačních chorob". V průběhu roku se budeme snažit finanční prostředky na podporu sportu ještě navýšit,“ říká náměstek hejtmana pro oblast školství Arnošt Štěpánek.

 

Dalších 1,6 milionu korun je určeno na pořádání významných sportovních akcí dětí a mládeže. Jedná se o podporu celorepublikových, evropských či celosvětových sportovní akcí pro děti a mládež na území Královéhradeckého kraje. Kraj hodlá podpořit zejména krajské postupové soutěže na svém území organizované krajským sportovním či celorepublikovým svazem případně jím pověřenou organizací.

 

Pro pořádání významných masových tělovýchovných a sportovních soutěží typu „sport pro všechny“ se počítá s částkou 600 tisíc korun. Jednat se má o akce pro širokou sportující veřejnost s nejméně stovkou účastníků, v případě akcí pro hendikepované postačí poloviční účast. Podpořeny budou jak jednorázové akce, tak seriály sportovních akcí či celoroční postupové soutěže.

 

Na činnost sportovních středisek a sportovních center mládeže jsou plánovány dva miliony korun. Na podporu krajských reprezentačních výběrů mládeže a reprezentace na republikových, evropských a celosvětových soutěžích se zatím počítá s částkou 1,3 milionu korun. Na vzdělávání trenérů, rozhodčích a cvičitelů má jít 300 tisíc korun. Žadatelem je příslušný sportovní subjekt oprávněný k vydávání licence pro trenéry, rozhodčí a cvičitele. Na vrcholový a výkonnostní sport v kategorii dospělých je vyčleněno 2,9 milionu korun. Jedná se o podporu organizacím, jejichž sportovci hrají v nejvyšších soutěžích v kategorii dospělých nebo v této kategorii reprezentují ČR. Půl milionu korun je určeno na přípravu krajských reprezentantů na Olympiádu dětí a mládeže (ODM).

 

Jediným investičním programem v oblasti sportu je „Podpora investic do sportovních objektů“. Částka 2,6 milionu korun je určena na výstavbu, modernizaci a rekonstrukci nemovitého majetku sloužícího pro sport a tělovýchovu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy o koruně

Po 08:16 Koruna sleduje dál eurodolar (ČSOB-Dealing) Měny-forex







Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688