Doprovodný program veletrhu FOR ARCH 2022: Poradí s inovacemi, s bezpečím i s úsporami v domácnosti

Již 33. ročník stavebního veletrhu FOR ARCH v září přinese kompletní přehled novinek, trendů a produktů ze všech oblastí stavby a rekonstrukce domu. Kromě nejnovějších technologií nabídne také bohatý doprovodný program určený pro profesionály, ale i širokou veřejnost. V rámci veletrhu budou také oceněny nejzajímavější produkty a nejpoutavější expozice cenami GRAND PRIX a TOP EXPO. Veletrh proběhne od 20. do 24. září v PVA EXPO PRAHA. Partnerem veletrhu FOR ARCH je Skupina ČEZ. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD.

„Během pěti dnů svého trvání přinese stavební veletrh FOR ARCH kromě kompletního sortimentu pro stavbu a rekonstrukci také množství přednášek, workshopů i konferencí. Zájemci budou moci využít také bezplatného poradenství odborníků v poradenských centrech i na stáncích vystavovatelů,“ řekla ředitelka veletrhu Kateřina Maštalířová.

V úterý 20. září se koná Konference kombinované stavby, kde Svaz podnikatelů ve stavebnictví otevře téma kombinovaných staveb s cílem nastavit standardy budoucnosti. O tom, jak dokáže kvalitní zabezpečení zajistit bezpečí domova, budou přednášet odborníci z Ministerstva vnitra ČR, Policie ČR a Cechu mechanických zámkových systémů ČR. Počínaje úterním dopolednem až do soboty proběhne v PVA EXPO PRAHA v Hale 3 výstava Stavba roku 2022. Koho zajímá, jak lze kontrolovat kvalitu výstavby dřevostaveb, odpovědi najde na přednášce Výzkumného a vývojového ústavu dřevařského Praha.

Ve středu 21. září se uskuteční v Kongresovém sále výstaviště druhý ročník Konference BIM, který bude věnován spolupráci mezi projekčními a stavebními firmami, rozhraní a komunikaci v projektech BIM. Komínová asociace APOKS si na veletrh FOR ARCH připravila přednášku na téma Realizace výměny plynových spotřebičů v bytových domech a Česká peleta na téma Dostupnost dřeva a pelet. Zájemci se mohou zúčastnit také přednášky Cesta k dokonalé dřevostavbě od Dřevařského ústavu. Nejzajímavější exponáty veletrhu ocení odborná porota v soutěži GRAND PRIX a nejpoutavější expozice si rozdělí ceny TOP EXPO.

Čtvrtek 22. září přinese téma Oceňování a řízení stavebních zakázek v době inflace, které odprezentují odborníci z ÚRS CZ. Konferenci Stínicí technika v architektuře pořádá Svaz podnikatelů ve stínicí technice a o novinkách v oblasti tepelných čerpadel, podlahového vytápění či chlazení bude přednáška Cechu topenářů a instalatérů ČR. Tipy, jak uspořit v domácnosti, si připravil E.ON Energie.

V pátek 23. září uvede Cech kamnářů ČR téma Soběstačnost, nezávislost na plynu, účinnost a ekologie – opomíjené klady vytápění dřevem. Jak na úsporné bydlení poradí návštěvníkům veletrhu pracovníci Státního fondu životního prostředí ČR.

Poslední den veletrhu v sobotu 24. září se koná přednáška Tvorba norem v oblasti prevence kriminality, kterou uvedou Ministerstvo vnitra ČR a Česká agentura pro standardizaci. Centrum pasivního domu prozradí, jak na kvalitní pasivní domy od návrhu až po nastěhování ve své přednášce Úsporné pasivní domy od A po Z. Jak na úspory ve vytápění budov, jak dále s výměnami kotlů nebo jak vybrat nové zdroje tepla v současné situaci, o tom budou hovořit odborníci z TZB – info.

V rámci veletrhu mohou návštěvníci využít bezplatná poradenská centra:

STAVEBNÍ A PORADENSKÉ CENTRUM ČKAIT, PORADENSKÉ CENTRUM PRO OKNA A STÍNÍCÍ TECHNIKU, PORADENSKÉ CENTRUM MINISTERSTVA VNITRA ČR, PORADENSKÉ CENTRUM ASOCIACE BAZÉNŮ A SAUN ČR, PORADENSKÉ CENTRUM ASOCIACE DODAVATELŮ MONTOVANÝCH DOMŮ, PORADENSKÉ CENTRUM CECHU KAMNÁŘŮ ČR, PORADENSKÉ CENTRUM CECHU TOPENÁŘŮ A INSTALATÉRŮ ČR.

Podrobnosti o programu na www.forarch.cz/program.

Partnerem veletrhu FOR ARCH je energetická společnost ČEZ. Pro návštěvníky této významné události nabízí bezplatné energetické poradenství. Ve stánku ČEZ se mohou zájemci poradit ohledně optimálního řešení energií pro rodinné, obytné domy i veřejné budovy. 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy