Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Zdravotnictví  |  14.09.2022 16:14:29

Záchranáři budou za pacienty vyjíždět z nové výjezdové stanice v Benátkách nad Jizerou

Paska

Od dnešního dne budou záchranáři vyjíždět za pacienty z nové výjezdové stanice v Benátkách nad Jizerou. Nová základna, která vznikla za podpory vedení Středočeského kraje a města Benátky nad Jizerou, zkrátí čas dojezdu záchranářů a zlepší dostupnost péče v dané oblasti.

Na novém výjezdovém stanovišti v Benátkách nad Jizerou bude sloužit dvoučlenná posádka v režimu RZP, tedy řidič a zdravotnický záchranář, nebo sestra se specializací. Na stanovišti budou 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. „Málokdo možná tuší, že o výjezdovém stanovišti v Benátkách nad Jizerou se uvažovalo již v roce 2008, nyní se tak tedy pod vedením ředitele záchranné služby MUDr. Pavla Rusého skutečně stalo a já jsem tomu velmi rád. Toto nové stanoviště přispěje v dané lokalitě ke zkrácení dojezdových časů, a tedy k rychlejšímu poskytnutí potřebné pomoci. V rámci přednemocniční neodkladné péče totiž bezesporu platí, že čas je rozhodujícím faktorem. Opět je zde nutné vyzdvihnout spolupráci se samotným městem, neboť celé zázemí je jeho dílem, za což jim patří velké poděkování,“ uvedl při příležitosti otevření nové výjezdové stanice středočeský náměstek pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík.

Zázemí pro posádky vzniklo v budově, kterou má v majetku město Benátky nad Jizerou. Záchranáři mají k dispozici zrekonstruovaný dvůr s přístřeškem pro sanitku, včetně zázemí pro sklad zdravotnického materiálu a dekontaminační místnost. V přízemí je pokoj pro řidiče a kuchyňské zázemí, v prvním patře denní místnost, druhý pokoj a sociální zařízení. Tyto prostory splňují veškeré technické požadavky podle platné legislativy, včetně hygienických, požárních a provozních norem. Zastupitelstvo města jednoznačně podpořilo iniciativu umístění výjezdové základny v Benátkách nad Jizerou, která svým nepřetržitým provozem výrazně zkrátí dojezdové časy záchranářů v Benátkách nad Jizerou a blízkém okolí. Jednoznačně tedy dojde ke zvýšení dostupnosti akutní lékařské péče na Benátecku. Přeji všem zaměstnancům záchranné služby Středočeského kraje, aby jim nové stanoviště dobře sloužilo a děkuji vedení středočeské záchranky za spolupráci,“ dodává starosta města Benátky nad Jizerou a současně krajský radní pro silniční dopravu Karel Bendl.

V rámci zajištění maximální bezpečnosti výjezdu sanitek ze stanoviště bylo instalováno dopravní značení na hlavních komunikacích včetně světelné signalizace. „Jsem rád, že se daří i nadále rozšiřovat síť výjezdových stanic naší organizace. Nová základna výrazně zkrátí dojezdové časy posádek nejen v oblasti Benátek nad Jizerou, ale i v širokém okolí,“ uzavírá ředitel Zdravotnické záchranné služby Pavel Rusý.

Rekonstrukci za bezmála 2 miliony korun zaplatilo město Benátky nad Jizerou. Stavební práce začaly na jaře 2022.


Paska (Obrázek se otevře do nového okna)
foto2 (Obrázek se otevře do nového okna)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688