plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  13.09.2022 08:34:01

Plzeň plánuje vybudovat koterovským dobrovolným hasičům nové zázemí

Plzeň plánuje vybudovat koterovským dobrovolným hasičům nové zázemí

Plzeň plánuje vybudovat pro dobrovolné hasiče v Koterově objekt, který bude sloužit jako sociální a provozní zázemí areálu. Prostor by sloužil i pro uskladnění drobné hasičské techniky. Radní města Plzně nyní schválili podání žádosti o dotaci Ministerstvo vnitra – Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky v rámci programu Účelové investiční dotace pro JSDHO výzvu JSDH_V3_2023: Stavba nebo rekonstrukce požární zbrojnice. Tu chce Městský obvod Plzeň 2-Slovany využít pro financování etapy I. – Novostavba sociálního zázemí.

„Celkové odhadované náklady první etapy, tedy novostavby budovy, jsou ve výši 9,5 milionu korun včetně DPHDotace Ministerstva vnitra může dosáhnout maximálně 4,5 milionu korun. V případě, že projekt získá podporu Ministerstva vnitra, je předpoklad získání dalšího příspěvku z rozpočtu Plzeňského kraje ve výši 3 mil. . V rozpočtu Městského obvodu Plzeň 2-Slovany bude blokována částka ve výši předpokládaných vlastních zdrojů ve výši dva miliony korun. Případné další nezpůsobilé výdaje projektu budou hrazeny z rozpočtu Slovan. Akci není potřeba předfinancovat.

První etapa zahrnuje novostavbu, která bude sloužit jako sociální a provozní zázemí areálu. Nachází se zde rovněž prostor pro garážování a uskladnění drobné hasičské techniky. Novostavba je navržena dle dochovaných záznamů o historické budově, která v těchto místech stávala, jako přízemní objekt s obytným podkrovím, přičemž je navržena v půdorysné stopě tohoto historického objektu. Při výstavbě budou použity místně tradiční materiály a principy, a to zejména s ohledem na existenci památkové rezervace,“ vysvětlil David Šlouf, náměstek pro oblast ekonomickou, bytovou, sociální začleňování a nakládání s majetkem města.

Objekt novostavby bude sloužit jako sociální a provozní zázemí areálu. V jižní části objektu je umístěna garáž pro drobnou hasičskou techniku s vjezdem v jižní štítové stěně. Ve střední části objektu je umístěna chodba se schodišťovým prostorem, která je přístupná vstupem ve východní stěně objektu. Z této chodby je v prvním nadzemním podlaží přístupná šatna hasičů v severní části objektu, na kterou navazuje umývárna ve střední části objektu. V jižní části objektu je z této chodby přístupné sociální zázemí (toalety) a dále i výše uvedená garáž pro drobnou hasičskou techniku. Ve druhém nadzemním podlaží je schodišťový prostor propojen s kuchyňkou, odkud je přístupná kancelář velitele v severní části objektu, a místnost pro odbornou přípravu mužstva v jižní části objektu.

„V současnosti je platné územní rozhodnutí a stavební povolení. Předpokladem je, že na rozhraní 3. a 4. čtvrtletí 2023 bude stavba připravena k realizaci,“ doplnil náměstek David Šlouf.

Text: Adriana Jarošová


Zveřejněno: 13. 9. 2022, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688