Mladá Boleslav (mb-net.cz)
Z regionů  |  07.09.2022 00:00:00

Město Mladá Boleslav řeší zamýšlené projekty v ITI, Bukovno by mohlo využít peníze na opravu kostela

Statutární město Mladá Boleslav se pro období do roku 2027 řadí mezi třináct velkých aglomerací, jež využijí významné prostředky z programu Integrovaných teritoriálních investic (ITI). Konkrétně do mladoboleslavské oblasti je zahrnutých i 62 obcí v okolí, s nimiž město řeší zamýšlené projekty, které by z těchto prostředků mohly být v budoucnu spolufinancovatelné. V pondělí 5. září proběhla schůzka v Bukovně, které se zabývá opravou zdejšího kostela. Jednání se účastnili první náměstek primátora Jiří Bouška, vedoucí Odboru řízení projektů Jiří Beránek, starosta Bukovna Petr Holman a architekt Marek Burda.
První náměstek primátora Jiří Bouška Jiří Bouška si v doprovodu starosty Bukovna Petra Holmana prohlíží interiér kostela
První náměstek primátora Jiří Bouška Jiří Bouška si v doprovodu starosty Bukovna Petra Holmana prohlíží interiér kostela
 

 
 
Po boku Prahy, Brna či Ostravy bude Mladá Boleslav jediným okresním městem, které v nadcházejících letech získá finanční prostředky z ITI, konkrétně v mladoboleslavské oblasti se bude jednat o částku okolo jedné miliardy korun pro 63 obcí podle přesně definovaných parametrů.
Finanční prostředky bude možné využít na investice do oblasti dopravy a dopravní infrastruktury, školství, sociální oblasti, veřejných prostranství, podpory cestovního ruchu nebo památek. A právě na ni by v budoucnu mohlo čerpat prostředky Bukovno.
„Abychom byli na nové období dobře připraveni, ještě před finálním zařazením do programu ITI jsme oslovili všechny obce, abychom znali jejich priority a záměry, co v příštích letech chystají a v čem bychom jim z evropských peněz mohli pomoci. To je i případ Bukovna, kterému se brzy podaří převzít do svého majetku místní kostel a společně bychom ho chtěli zrevitalizovat tak, aby mohl sloužit například i pro další společenské akce. V tuto chvíli jsme v přípravné fázi a zpracovává se projektová dokumentace,“ vysvětlil první náměstek primátora Mladé Boleslavi Jiří Bouška.
Město tak chce navázat na úspěšné využití finančních prostředků z Integrovaného plánu rozvoje území (IPRÚ), z něhož v nyní finišujícím období získalo přes 700 milionů korun. Z této částky je spolufinancován například i právě budovaný parkovací dům P+R U Stadionu či lávka přes Jizeru na Krásné louce. Rovněž z něj ale profitovaly též okolní obce.
„Právě v Bukovně jsme v roce 2020 vybudovali tři sociální byty, na které obec získala přes pět milionů korun z IPRÚ. Jsem rád, že s okolními obcemi pokračujeme v prospěšné spolupráci,“ dodal první náměstek Bouška.
„Vážíme si spolupráce s městem Mladá Boleslav a jsme rádi, že společně připravujeme další projekt, který může pomoct obci i celému regionu,“ řekl starosta Bukovna Petr Holman.

Kostel Bukovno
 
Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 7.9.2022 / 7.9.2022

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688