David Jukl (Mercurius Pro)
Akcie ve světě  |  07.09.2022 10:49:16

Do Netflixu přicházejí reklamy a situace už nikdy nebude jako dřív

Netflix (NFLX) začíná být hladový. Přední světová prémiová streamovací video služba začíná být agresivní v oblasti propagace poté, co zaznamenala několik čtvrtletí po sobě pokles počtu členů. Doufá, že levnější verze její platformy založená na reklamách přiláká nové předplatitele a zároveň udrží pod kontrolou jejich odliv.

Už víme, kdo bude dodávat reklamní bloky, které Netflix do své platformy zakomponuje. V obraze jsme také ohledně časového harmonogramu, protože Netflix chce novou úroveň členství spustit začátkem příštího roku. Existují odhady třetích stran, kolik peněz může Netflix inkasovat, když se ponoří na trh s propojenou televizní reklamou, a jsou povzbudivé.

Jedinou otázkou, na kterou však nikdo nebude schopen odpovědět, dokud Netflix tento přepínač skutečně nepřepne, je, zda to nakonec pomůže, nebo uškodí finančním položkám společnosti.

Článek agentury Bloomberg minulý týden rozvířil vody spoustou nepotvrzených barev o zavádění. Nejmenované zdroje obeznámené se situací tvrdí, že Netflix bude mít na každou hodinu obsahu čtyři minuty reklam, což je méně než většina jeho reklamou zatížených kolegů. Nová úroveň by také mohla být spuštěna na testovacích trzích ještě před koncem tohoto roku.

Největší novinkou ve zprávě je otázka cen. Zdroj článku uvádí, že úroveň podporovaná reklamou bude stát 7 až 9 dolarů měsíčně, což je zhruba polovina nejoblíbenějšího současného tarifu, který členy přijde na 15,49 dolaru měsíčně.

Platit za předplatné Netflixu jednociferné částky v dolarech zní pro předplatitele jako docela výhodná nabídka. Načasování nemůže být lepší, protože kvůli rostoucím nákladům na potraviny domácnosti šetří jinde. Smířit se s reklamami a snížit cenu na polovinu pomůže platformě s mírou odlivu zákazníků. To je skvělé, ale kolik to bude společnost stát?

Retence bude díky různým cenovým úrovním lepší, ale spousta lidí, kteří byli ochotni platit 15,49 dolaru měsíčně, se při tom také vymění. Netflix nebude generovat průměrný příjem z reklamy ve výši 8 dolarů měsíčně od lidí na nové úrovni, zejména při mizivém počtu sponzorovaných spotů, které zpočátku vkládá do svého obsahového kanálu.

Promluvme si také o vnímání. Netflix dlouho odolával sirénám marketingových slev zpomalujících jeho programovou nabídku. Vzpomínáte si na průkopníka v oblasti streamování videa? Nyní Netflix jen vytrhává stránky z příručky všech svých konkurentů.

Růst se nezastavil jen na cestě: Zařadil zpátečku. Netflix potřebuje nový motor a reklama je přírůstkový zdroj příjmů, který mu zároveň umožňuje elegantně snížit průměrné ceny pro předplatitele, aniž by došlo ke skutečnému snížení cen. Obrovský náskok, který Netflix měl před ostatními akciemi streamovacích médií, je pryč, ale investoři musí vědět, že následováním všech ostatních ho zpět nezíská.

Mercurius Pro

Mercurius Pro, o. c. p., a. s. vznikl v roce 2018 a jeho tým má bohaté zkušenosti z předchozího působení jak v českých, tak zahraničních makléřských domech, investičních bankách a dalších finančních institucích. Poskytujeme profesionální služby pro začínající, pokročilé i institucionální investory. Naší vizitkou jsou letité zkušenosti a výsledky naší práce.

Pro investory, kteří nemají velké zkušenosti, případně jsou limitováni časem, nabízíme konzultace s makléřem či pasivní přístup k investicím skrze řízená portfolia. Zkušený investor uvítá širokou paletu nástrojů FX, komoditního, finančního i akciového trhu, včetně derivátů. Lehce si tak může z naší nabídky vytvořit své široce diverzifikované portfolio. Profesionálním a korporátním investorům nabízíme produkty a podmínky upravené dle jejich požadavků.

Více informací najdete na: www.mercurius.pro

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688