Vlada.cz (Vláda)
Z domova  |  05.09.2022 15:34:09

Analýza spolupráce státní správy se střešními organizacemi a sítěmi nestátních neziskových organizací

Cílem analýzy bylo popsat stávající spolupráci státní správy se střechami a sítěmi nestátních neziskových organizací, včetně kritérií, na jejichž základě je spolupráce oboustranně navazována. Analýza byla zpracována na základě dotazníkových šetření, která proběhla jak mezi představiteli státní správy tak zástupci neziskového sektoru.

Zmapování a vyhodnocení spolupráce ústředních orgánů státní správy (dále také „ÚOSS“) se střešními organizacemi a sítěmi nestátních neziskových organizací (dále také „NNO“) vyplývá ze Strategie spolupráce veřejné správy s NNO na léta 2021 až 2030 a zohledňuje také schválenou Metodiku participace nestátních neziskových organizací v poradních a pracovních orgánech a při tvorbě dokumentů státní správy.

Na jaře letošního roku Oddělení sekretariátu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace uspořádalo ve spolupráci s doc. PhDr. Terezou Pospíšilovou, PhD. z Fakulty humanitních studií UK v Praze a Mgr. et Mgr. Jiřím Navrátilem, Ph.D. z Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně online dotazníkové šetření. To se zaměřilo na zkoumání podoby spolupráce mezi ÚOSS (ministerstvy a Úřadem vlády ČR a jejich stálými poradními a pracovními orgány) a střechami a sítěmi NNO. Předmětem šetření byla oblast přípravy nebo změn klíčových dokumentů a veřejných politik (návrhy zákonů, podzákonné právní normy, strategie, metodiky, analýzy atd.) a fungování stálých poradních a pracovních orgánů.

Analýza spolupráce státní správy se střešními organizacemi a sítěmi NNO tak přináší zjištění založená zejména na výše zmíněném dotazníkovém šetření, které u ÚOSS proběhlo od března do května 2022 a dále na dotazníkovém šetření u střech a sítí NNO, které proběhlo v březnu až dubnu 2022, a doplňkově též na analýze dokumentů poradních a pracovních orgánů vlády ČR.

Součástí analýzy jsou také doporučení pro realizaci návazných opatření Oddělením sekretariátu Rady vlády pro NNO v oblasti podpory efektivního partnerství a spolupráce veřejné správy a neziskového sektoru.

Analýza bude prezentována na zářijovém jednání Výboru pro legislativu a financování a říjnovém zasedání Rady vlády pro NNO a dalších akcích.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688