kr-zlinsky.cz (Zlínský kraj)
Z regionů  |  01.09.2022 14:44:43

Osobnosti ze Zlínského kraje získaly nejvyšší ocenění ministra školství

1.9.2022
Osobnosti ze Zlínského kraje získaly nejvyšší ocenění ministra školství

PRAHA, ZLÍNSKÝ KRAJ - Ve Valdštejnské zahradě v Praze byly 25. srpna uděleny Medaile Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy významným osobnostem pedagogiky. Mezi 38 oceněnými byly i tři osobnosti ze Zlínského kraje: Stanislav Minařík, dlouholetý vedoucí Odboru školství Krajského úřadu, Zdeněk Botek, bývalý ředitel Gymnázia Uherské Hradiště a Miroslava Poláková, učitelka stejné školy. Medaile, které jsou nejvyšším oceněním v oblasti vzdělávání a výchovy, předával ministr školství, mládeže a tělovýchovy Vladimír Balaš.

Ceny se udělují za významnou pedagogickou, výchovnou, vědeckou nebo uměleckou práci, dlouhodobé a vynikající působení v resortu školství nebo za mimořádně záslužný čin při zajišťování a zlepšování podmínek pro výchovu a vzdělávání v České republice.

„Gratuluji všem oceněným osobnostem, díky kterým se úroveň školství ve Zlínském kraji těší vysoké kvalitě a kreditu. Zvláště chci poděkovat panu doktoru Minaříkovi, který byl jako vedoucí krajského odboru školství významnou a kompetentní oporou nejen mně, ale zcela jistě i všem mým předchůdcům vykonávající funkci radních pro školství,“ vyjádřila se Zuzana Fišerová, radní Zlínského kraje pro školství a kulturu.

Všem oceněným poděkoval za záslužnou práci pro Zlínský kraj také hejtman Radim Holiš.

V nominacích na cenu MŠMT jsou popsány důvody, na základě kterých ministr ocenění udělil

PhDr. Stanislav Minařík si ocenění zaslouží za celoživotní přínos školství a vzdělávání - jako učitel, i výjimečný státní úředník. Byl dlouholetým ředitelem školy. Jako vedoucí odboru školství Zlínského kraje se během 15 let služby řadí k těm, kteří se zasloužili o to, že se úroveň krajského školství posunula na druhou příčku mezi všemi českými kraji. Uznání mu patří i za systematický přístup v práci se školami v regionu a konkrétně za práci s řediteli krajských škol.

Doc. RNDr. Zdeněk Botek, CSc. si zaslouží ocenění MŠMT za přínos českému vzdělávání i za aktivity v oblasti sportu. Význam jeho pedagogické činnosti překračuje hranice regionu. Velmi dobře zná různé úrovně vzdělávací soustavy. Jako docent v oboru teoretická kybernetika a matematická informatika působil na Přírodovědecké fakultě UJEP v Brně, později na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Jako ředitel gymnázia v Uherské Hradišti má vynikající vhled do úrovně středního školství a jeho články, blogy, veřejné projevy často nastolují témata ke směřování českého vzdělávání.

PhDr. Miroslava Poláková, Ph.D. působí na gymnáziu jako učitelka českého jazyka a dějepisu od roku 1981. Své studenty vede k vědecké práci v mnoha středoškolských soutěžích a zejména k úctě k národním dějinám. Zorganizovala velkou konferenci historiků pro učitele Zlínského kraje, obdobně jako v roce 2018 česko-slovenskou konferenci českých a slovenských spisovatelů a historiků. Její studenti se každoročně umísťují na prvních místech celostátních literárních soutěží. Každoročně přednáší na mnoha mezinárodních konferencích především s tématem československých legií, II. světové války, Ladislav Mňačko či Jan Amos Komenský.

Poznámka: S Miroslavou Polákovou vyšel rozhovor v krajském Magazínu 21 – k přečtení na portálu Zkola.cz zde: https://www.zkola.cz/ucta-studentu-k-obetem-valky-je-moje-jedna-zivotni-vyhra/

 

Zpracovala: Helena Mráčková (s využitím tiskové zprávy MŠMT)

 


stanislav-minarik-foto-jiri-balat.jpg
zdenek-botek--uprostred--s-hejtmanem-radimem-holisem-a-statutarni-namestkyni-hanou-ancincovou-foto-jiri-balat.jpg
img-0190-foto-jiri-balat.jpg
 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688