plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  30.08.2022 10:54:21

Plzeň pro rok 2023 nezdraží cenu tepla, poplatek za komunální odpad, vodné a stočné ani předplatné na MHD

Plzeňská teplárenská dnes rozhodla, že pro rok 2023 nezdraží ceny tepla v Plzni pro domácnosti ani pro firmy. Cena tepla tak zůstane pod hranicí 600 korun za 1GJ a zůstane tak nejlevnější cenou teplaČeské republice.

Ilustrační foto (zdroj: facebookový profil Plzeňská teplárenská)

Ilustrační foto (zdroj: facebookový profil Plzeňská teplárenská)

„Jsem rád, že se nám podařilo najít shodu s naším partnerem v Plzeňské teplárenské skupinou EPH na nulovém nárůstu ceny tepla pro rok 2023. Již před prázdninami jsme Plzeňanům slíbili, že udržíme v Plzni nízkou cenu tepla a teď tento slib plníme. V této složité době je nutné, aby město drželo spolu se svými občany a nevydělávalo na nich,“ uvedl na začátek mimořádné tiskové konference k cenám energií primátor Plzně Pavel Šindelář.

Tento krok si Plzeňská teplárenská může dovolit nejen díky dobrému dlouholetému hospodaření, ale zejména díky tomu, že Plzeňská teplárenská není jakkoliv závislá na dodávkách plynu z Ruska. Jejím zdrojem vytápění je komunální odpad, který se zpracovává ve spalovně v Chotíkově, biomasa v podobě štěpky a zbytek spotřeby doplňuje hnědé uhlí. Plzeňská teplárenská dodává teplo do více jak 54 tisíc plzeňských domácností, což představuje přibližně 163 tisíc obyvatel města z celkového počtu 180 tisíc obyvatel Plzně. Současně dodává teplo i do škol, školek, zařízení sociální péče, zdravotnických zařízení a plzeňských firem. Ani pro ně se cena odebíraného teplaroce 2023 nezmění.

Stejně jako teplo nezdraží v Plzni pro rok 2023 ani cena vodného a stočného," potvrdil primátor města Plzně a předseda představenstva společnosti VODÁRNA PLZEŇ a. s. Pavel Šindelář.

Návrh rozpočtu města, který pro rok 2023 připravuje ekonomický náměstek primátora David Šlouf, již s nulovými nárůsty ceny teplavodného a stočného počítá.Plzeň je silné a ekonomicky zdravé město ve výborné finanční kondici, a proto musí svým občanům v této těžké době pomoci překonat krizový rok 2023. Známe recept, jak občanům města co nejvíce pomoci při růstu cen elektřinyplynu, které město nemůže ovlivnit. Proto jsme již pro letošní rok rozhodli, že nedojde ke zdražení nájmů městských bytů, nebytových prostor ani předplatného pro městskou hromadnou dopravu. Stejně tak s nulovým růstem těchto nákladů bude počítat i rozpočet na rok 2023. Rozpočet města na rozdíl od rozpočtu domácností toto zatížení zvládne, a to bez omezení investic nebo prodeje městského majetku,“ doplnil ekonomický náměstek primátora David Šlouf.

Editace textu: Eva Barborková


Zveřejněno: 30. 8. 2022, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688