Export (export.cz)
Ze světa  |  30.08.2022 09:28:58

Kozel dobývá rumunský trh, daří se ale i jiným pivům


Pivovar Ursus letos v květnu uvedl na rumunský trh pivo Kozel a zároveň spustil masivní reklamní kampaň na tuto značku. Vedle Staropramenu, který se v Rumunsku prodává více než deset let, jde o další úspěch českého pivovarnictví.

Foto: Ursus

K uvedení Kozla na rumunský trh byla na několika místech v Bukurešti postavena impozantní, 15 metrů vysoká dřevěná socha tohoto zvířete. Byl také spuštěn razantní reklamní koncept, který jednoznačně odkazuje na Českou republiku. Dočkal velkého zájmu médií, například stanic PRO TV, Antena 1 a dalších.

Rumunská veřejnost byla obeznámena s faktem, že Kozel je nejoblíbenějším pivem v kategorii tmavých piv v Česku. Značka přináší pro rumunský trh neobvyklé řezané pivo. Kozel se zároveň stal hlavním sponzorem největšího festivalu elektronické hudby v Rumunsku Untold, který během čtyř srpnových dní obvykle navštíví více než 300 tisíc lidí.

Pivovary Ursus jsou největším výrobcem piva v Rumunsku. V současné době vlastní společnost tři pivovary: v Brašově, Buzău a Temešváru a minipivovar v Kluž-Napoca. Od roku 2017 je pivovar Ursus součástí společnosti Asahi Europe & International. Do portfolia pivovaru patří značky Ursus, Timi?oreana, Ciuca?, Peroni Nastro Azzuro, Asahi Super Dry, Grolsch, Azuga, Stefanus spolu se značkou cideru Kingswood a konečně Pilsner Urquell.

Licenční „vlajková loď“

Pilsner Urquell vzhledem ke specifičnosti českého domácího vaření nemůže v prodaném množství konkurovat ostatním pivům, proto pivovary Ursus vsadily na sice česku značku – jako symbol kvality – nicméně vařenou v Rumunsku. Z důvodu dostupnosti a českého image je pro pivovar „vlajkovou lodí“ produktů nikoliv Pilsner Urquell, ale právě Kozel. Představitel Ursusu o tom informoval při osobním jednání. Podle informací Ursusu předstihl Kozel v prodeji konkurenční Staropramen, který je na rumunském trhu od roku 2011.

Staropramen je vyráběn na základě licence Pivovary Staropramen v továrně Bergenbier S.A. v Ploiesti, tato společnost je od roku 2012 součástí skupiny Molson Coors Central Europe. Rovněž Staropramen je na rumunském trhu poměrně vidět, mimo jiné díky charakteristickým slunečníkům.

Česko je díky reklamě na Kozel i pivu samotnému v Rumunsko dobře propagováno. Představitelé pivovarů Ursus potvrdili, že mají velký zájem o užší spolupráci se zastupitelským úřadem. Jedním z možných témat je například plánování účasti nejvýznamnějším potravinářském veletrhuv Rumunsku, kterým je International Food Fair Indagra ve dnech 26.-30.  10. 2022. V případě zájmu o bližší informace kontaktujte ekonomický úsek velvyslanectví v Bukurešti.

Rudolf Opatřil, ekonomický diplomat, Velvyslanectví ČR v Bukurešti


 

Díky našim firmám o nás ví celý svět

Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

Pá   9:22  New quality productive forces to power Shanghai's development China state infooffice (scio.gov.cn)
Čt 15:48  Oslavy Roku české hudby v Brazílii mzv.cz (MZv ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688