Export (export.cz)
Ze světa  |  29.08.2022 08:51:15

Miláno chce masivně investovat do veřejné dopravy


Miláno, italské město s nejvyšším objemem soukromých investic, má rozsáhlé plány na rozšíření veřejné dopravy. V příštích šesti až osmi letech by soukromé a veřejné prostředky do zlepšení dopravy ve městě měly dosáhnout až tří miliard eur.

Ilustrační foto Shutterstock

Na další prodloužení čtvrté trasy metra z Linate do Segrate vyčlenila vláda 420 mil. eur a na prodloužení první trasy metra o tři další zastávky se počítá s částkou 180 mil. eur. Na rozšíření vlakového depa v Gallaratese půjde částka ve výši od 122 do 200 mil. eur. Uvažuje se také o možném prodloužení třetí trasy metra. Tyto nové projekty doplňují předchozí, v jejichž rámci se počítá s celkovým prodloužením první trasy metra na sever o 43 zastávek v celkové délce 32 km. Pátá linka se do roku 2030 zdvojnásobí o 13 km a prodlouží rovněž na sever o 12 nových zastávek. Půjde o první metro, které spojí dvě provincie. Projekt bude stát 1,25 mld. eur.

V rámci železniční dopravy je stěžejní projekt modernizace a propojení hlavních železničních stanic Ferrovie Nord mezi Milánem a letištěm Malpensou, který se nazývá Fili. Na ploše o rozloze přibližně 41 tisíc hektarů vznikne zelený koridor tvořený tisíci stromy. Trasa povede přes 24 obcí, kromě toho vznikne 54 kilometrů dlouhá cyklostezka mezi nádražím Milano Cadorna a Malpensa a na nádraží Milano Cadorna vznikne visutý syntetický les, který bude vyrábět pro město kyslík. Dokončení se předpokládá v roce 2028.

Město zdraví se zaměří na výzkum a vývoj

Projekty na regeneraci města připravené zčásti pro zimní olympijské hry v roce 2026 a zčásti na rok 2030, přinesou investice dalších 13 mld. eur. Investice za téměř 2 miliardy eur směřují na vybudování areálu s názvem la Citta della salute (Město zdraví), které bude poskytovat péči a provádět výzkum v oblasti genomiky, buněčné biologie, biofyziky, nanotechnologie a bioinformatiky v milánské čtvrti Sesto San Giovanni.

Českým společnostem z oboru doporučujeme navštívit webové stránky společnosti M4 SpA, založené městem Milán za účelem výstavby čtvrté trasy milánského metra, která představuje referenční bod pro dodavatele. Zde lze nalézt vypisované tendry.

Obecně platí, že velké společnosti vedou registr dodavatelů a vypisované tendry jsou určeny pro registrované subjekty, ale často jsou otevřeny také pro zahraniční firmy. Zápis do seznamu dodavatelů společnosti lze provést prostřednictvím formuláře.

Pro tendry vypisované ve městě Milán a regionu Lombardie je centrálním nákupním střediskem společnost Aria SpA. Provádí výběrová řízení na dodávky zboží a služeb pro region Lombardie.

Dopravní podnik Milán ATM aktivoval systém elektronického zadávání veřejných zakázek na technologické platformě, která umožňuje dodavatelům provádět online výběrová řízení anebo aukce.   Pro účast v online výběrových řízeních je nutné dodržovat obecná pravidla a předpisy pro přístup k elektronickým výběrovým řízením.

Tendry vypisované v železniční síti spravuje společnost Ferrovienord.

Chcete-li získat více informací ohledně plánovaných tendrů, můžete se obrátit na ekonomické oddělení Velvyslanectví ČR v Itálii, email: commerce_rome@mzv.cz.

Andrea Nimmerfrohová, ekonomická specialistka, Velvyslanectví ČR v Římě

 

Díky našim firmám o nás ví celý svět

Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688