Vlada.cz (Vláda)
Z domova  |  24.08.2022 12:08:54

Vláda jmenovala nové členy Rady vlády pro nestátní neziskové organizace za neziskový sektor

sídlo vlády Na návrh Petra Fialy, předsedy vlády a předsedy Rady vlády pro nestátní neziskové organizace (RVNNO), a Kláry Šimáčkové Laurenčíkové, zmocněnkyně vlády pro lidská práva a místopředsedkyně RVNNO, vláda dne 17. srpna 2022 jmenovala členy z řad expertů nestátních neziskových organizací. Vláda jmenovala celkem 13 členů RVNNO, z toho 9 nových členů do prvního funkčního období a 4 členy do druhého funkčního období.

Jmenování členů RVNNO proběhlo na základě aktuální potřeby, kdy čtyřem členům RVNNO za neziskový sektor skončilo jejich první funkční období a byli navrženi ke jmenování do druhého funkčního období. Dále sedmi členům RVNNO za neziskový sektor skončilo jejich druhé funkční období a do RVNNO již jmenováni být nemohli. Navíc rezignací jednoho člena RVNNO za neziskový sektor a změnou statutu RVNNO, kterou schválila vláda usnesením č. 412 ze dne 18. května 2022 a která mimo jiné navýšila počet členů za neziskový sektor o jedno místo, vznikla potřeba obsadit další dvě místa pro zástupce neziskového sektoru v RVNNO.

Výběr kandidátů na členy RVNNO do prvního funkčního období probíhal prostřednictvím transparentního nominačního procesu, kdy sekretariát RVNNO vyhlásil na webových stránkách Úřadu vlády otevřenou výzvu k podávání nominací na členství v Radě. Výzva mimo jiné obsahovala požadavek na expertízu v konkrétních oblastech, kterými se RVNNO zabývá. Do termínu uzávěrky výzvy bylo přijato celkem 36 přihlášek. Sekretariát RVNNO provedl kontrolu formálních náležitostí všech přihlášek a dle informací v nich uvedených posoudil splnění požadované odbornosti u zvolených oblastí. Z těchto uchazečů, jako nejvhodnější kandidáty na členství v RVNNO, předseda RVNNO a místopředsedkyně RVNNO doporučili celkem 9 expertů.

Do prvního funkčního období s účinností od 17. srpna 2022 vláda jmenovala tyto členy: Bc. Martinu Břeňovou, Ing. Jiřího Horeckého, Ph.D., MBA, MgA. Elišku Jevičovou, Mgr. Ivu Kuchyňkovou, Ing. et Mgr. Janu Miléřovou, Šimona Pánka, Ing. Jaroslava Salivara, Ing. Aleše Sedláčka a Mgr. Martinu Zikmundovou.

Do druhého funkčního období s účinností od 17. srpna 2022 byli jmenováni: JUDr. Lenka Deverová, Mgr. Aleš Mrázek, Th.D., RNDr. Jiří Stejskal a Mgr. Lenka Vonka Černá.

Jmenováním výše uvedených členů má RVNNO celkem 36 členů, přičemž 17 z nich jsou experti z řad nestátních neziskových organizací.

Bližší informace o jmenovaných členech, včetně usnesení vlády, jsou uvedeny v příloze.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688