plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  24.08.2022 00:00:00

Plzeň: Čtvrtý obvod realizuje projekty z participativního rozpočtu, vzniklo nové workoutové hřiště, připravuje se psí loučka

Čtvrtý obvod realizuje projekty z participativního rozpočtu, vzniklo nové workoutové hřiště, připravuje se psí loučka

Již druhým rokem realizuje Městský obvod Plzeň 4 vítězné projekty z takzvaného participativního rozpočtu, o kterých rozhodovali sami občané. Po umístění laviček podél stromové aleje pod Chlumem došlo k výstavbě workoutového hřiště, které v hlasování skončilo na druhém místě. Prvky pro cviky s vlastní vahou těla najdou lidé u fotbalového areálu SK Senco Doubravka nedaleko Úslavy a kostela sv. Jiří. Psí loučku, celkového vítěze hlasování, by pak obvod chtěl otevřít do konce léta.

Workoutové hřiště - lokalita (zdroj: MO Plzeň 4)

Workoutové hřiště - lokalita (zdroj: MO Plzeň 4)

„Loňský ročník participativního rozpočtu považuji za velmi vydařený. První tři projekty v pořadí se nám podaří realizovat do devíti měsíců od vyhlášení výsledků. Pro nás je to signál, že participativní rozpočet má smysl a že v něm máme pokračovat. Doufám, že pro občany je to zase motivace navrhovat další projekty a zapojovat se do dalšího rozhodování na Čtyřce. Věřím, že nové hřiště si brzy najde své pravidelné návštěvníky,“ řekl starosta obvodu Tomáš Soukup.

Workoutové hřiště (zdroj fotografií: MO Plzeň 4)

Workoutové hřiště (zdroj fotografií: MO Plzeň 4)

Příznivci workoutu mohou na hřišti využít hned několik spojených cvičebních prvků – vodorovný žebřík, různé druhy hrazd, trojitá bradla nebo takzvaný multibar se čtyřmi zalomenými úchopy. Součástí hřiště, jež se nachází v blízkosti hojně využívané cyklostezky a fotbalového areálu, je i bradlová a funkční šikmá lavice. Pod prvky je umístěný litý tartan. Realizace hřiště si vyžádala necelých 600 tisíc korun včetně DPH. V tomto městském obvodu se jedná o čtvrté workoutové hřiště, další jsou v Lobezském parku, Červeném Hrádku a ve Špitálském lese.

Obvodní radnice již také realizuje vítězný projekt, kterým se stalo vybudování psí loučky. Ta má vzniknout ve Špitálském lese na prostoru o velikosti 594 m2 už do konce léta a stane se vůbec první psí loučkou na území čtvrtého plzeňského obvodu. Investice vyjde na 784 tisíc korun včetně DPH.

Workoutové hřiště (zdroj fotografií: MO Plzeň 4)

„Je dobře, že první psí loučka v našem obvodu vznikne právě ve Špitálském lese, který je mezi pejskaři velmi oblíbený. Psí hřiště nabídne několik překážek a dovednostních prvků, na kterých bude možné zdokonalovat dovednosti psích miláčků. Patří mezi ně vysoké a nízké překážky, proskakovací kruh, úzká kladina a kůly pro slalom. Všechny prvky budou vyrobeny z akátového dřeva a celý areál bude oplocen. Psí loučku plánujeme otevřít do konce léta a nejpozději v říjnu by v areálu měly být nainstalovány lavičky k sezení,“ uvedla místostarostka Lenka Kočová.

Čtvrtý obvod v participativním rozpočtu realizuje investice, které navrhují a o kterých rozhodují samotní občané. Nejvíce hlasů, celkem 332, získal projekt psí loučky. S 288 hlasy se na druhém místě umístilo workoutové hřiště, o pouhých 13 hlasů méně pak lidé udělili vybudování nových laviček podél stromové aleje pod Chlumem.

Text: Eva Kriegerová


Zveřejněno: 24. 8. 2022, Martin Pecuch


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688