Raiffeisenbank a.s. (Raiffeisenbank a.s.)
Kryptoměny  |  22.08.2022 15:34:11

Obavy z inflace způsobují nervozitu na trhu s kryptoměnami


Obavy z inflace minulý týden opět způsobily nervozitu na trhu s kryptoměnami a po vzestupu v předchozím týdnu došlo k prudkému výprodeji.

Bitcoin ztratil dynamiku a klesl na 21 400 amerických dolarů, což je méně než cena z minulého týdne, kdy dosáhl na hranici 24 000 dolarů. Obzvláště silně jej zasáhly obavy z inflace, když překvapily německé hospodářské výsledky, spolu se zápisem ze zasedání Fedu, který nastínil, že zvyšování sazeb není zdaleka u konce. Rovněž utrpěl likvidací dlouhých pozic na trhu s futures, když se snažil obnovit zisky z předchozího týdne. 

Ethereum rovněž zaznamenalo dvouciferný pokles a v současné době se obchoduje těsně pod 1 600 dolary, což je oproti minulému týdne pokles z téměř 1 900 dolarů. Ve zcela odlišné pozici z minulého týdne, kdy ho spolu s mnoha hlavními kryptoměnami povzbudily zprávy o The Merge, viděl své zisky erodovat, protože kvůli korelaci kryptoměn s akciemi ceny citlivěji reagovaly na makro tlaky.

Ačkoli pullback z předešlého týdne bude pro investory bezpochyby frustrující, v kryptosféře se odehrává mnoho aktivit, zejména s ohledem na to, že do sloučení zbývá necelý měsíc. Můžeme tak být svědky zajímavé dichotomie mezi nadšením ze změn v síti, které ovlivní cenu, oproti situaci, kdy makro vlivy způsobí zdrženlivost.

 

Společnost Alphabet vyjadřuje podporu projektům v krypto oblasti

Nová zpráva společnosti Blockdata odhalila, že Alphabet od září 2021 do června letošního roku investoval do krypto a blockchainových společností více než kterákoli jiná kotovaná společnost.

Na čtyři projekty údajně vynaložila 1,5 miliardy dolarů ve snaze předběhnout konkurenci. Předstihla tak společnosti jako BlackRock, Morgan Stanley a Samsung, které mezi sebou investovaly do různých projektů přibližně 3 miliardy dolarů

Zpráva společnosti Blockdata zjistila, že ze 40 sledovaných veřejných společností putovalo přibližně 6 miliard dolarů do celkem 61 krypto a blockchainových start-upů, což dokazuje, že navzdory nedávné volatilitě cen tento dlouhodobý trend přetrvává. 

 

EU zvažuje regulační orgán se specializací na kryptoměny

Evropská unie se chystá vytvořit zbrusu nový regulační orgán, který by zajišťoval dohled nad kryptoměnami

Zatímco se kryptosféry již dotkly nedávné právní předpisy, například nařízení o trzích s kryptoaktivy (MiCA), nyní se zdá, že bude vytvořen specializovaný regulátor na boj proti praní špinavých peněz (AML), pod jehož působnost budou spadat poskytovatelé kryptoaktiv. 

Ačkoli časový harmonogram ještě nebyl potvrzen (a závisí na jednáních), zdá se, že EU má stále větší zájem se na tuto oblast inovací více zaměřit.

 

Společnosti Ripple a Travelex se spojily, aby umožnily platby kryptoměnami v Brazílii

Společnosti Ripple a Travelex Bank spolupracují na umožnění přijímání zahraničních plateb v Brazílii. Služba Ripple On-Demand Liquidity (ODL) umožní zákazníkům Travelexu posílat peníze přes hranice okamžitě, s nízkými náklady na vypořádání a bez požadavku na držení předem nabitého kapitálu na trhu, kam chtějí prostředky převést. 

Tento krok posiluje postavení Brazílie jako příznivce kryptoměn v návaznosti na zavedenou regulaci, která chrání zákazníky a zároveň podporuje inovace. 

Brazílie je již v současné době významným hráčem v oblasti plateb, ročně se sem posílá 780 miliard dolarů, a tak se tato nejnovější spolupráce jeví jako logický krok, zejména s ohledem na příznivý sentiment, který projevuje Latinská Amerika v širším měřítku.

Simon Peters, eToro


Jedná se o marketingové sdělení a nemělo by být považováno za investiční poradenství, osobní doporučení ani za nabídku či výzvu k nákupu nebo prodeji jakýchkoli finančních nástrojů. Tento materiál byl připraven bez ohledu na konkrétní investiční cíle nebo finanční situaci a nebyl připraven v souladu s právními a regulačními požadavky na podporu nezávislého výzkumu. Jakékoli odkazy na minulou výkonnost finančního nástroje, indexu nebo balíčku investičních produktů nejsou a neměly by být považovány za spolehlivý ukazatel budoucích výsledků.

Veškerý obsah v této zprávě má pouze informativní charakter a nepředstavuje finanční poradenství. eToro neposkytuje žádné záruky a nenese žádnou odpovědnost za přesnost nebo úplnost obsahu této publikace, která byla připravena s využitím veřejně dostupných informací.

Kryptoměny jsou volatilní nástroje, které mohou ve velmi krátkém časovém horizontu výrazně kolísat, a proto nejsou vhodné pro všechny investory. Kromě obchodování prostřednictvím CFD není obchodování s kryptoakciemi regulováno, a proto na ně nedohlíží žádný regulační rámec EU. Váš kapitál je vystaven riziku.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku


Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Čt 17:30  Bitcoin roste o 4 % před čtvrtým půlením💥 X-Trade Brokers (XTB)
Čt 12:27  Graf dne – Bitcoin (18.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688