Akcenta (AKCENTA CZ)
Investice  |  19.08.2022 09:08:28

Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 19.08.2022

CZ2022_08_19

Klíčové události

  • Eurozóna: Spotřebitelské ceny v červenci dle finálních dat vzrostly o 0,1 % m/m a o 8,9 % r/r.
  • USA: Počet nových týdenních žádostí o podporu v nezaměstnanosti v týdnu do 13. srpna klesl na 250 tis. Index výrobní aktivity v okolí Philadelphie v srpnu vzrostl na 6,2 b. Index vývoj americké ekonomiky CB v červenci klesl o 0,4 % m/m. Prodeje starších domů v červenci klesly o 5,9 % m/m.

Vývoj na devizovém trhu

  • EURCZK: České koruně se včera vůči euru nedařilo a prohloubila tak své ztráty z předešlých dnů. Již od ranních hodin převážně oslabovala a postupně zamířila z hladiny 24,55 CZK/EUR nad úroveň 24,60 CZK/EUR (na svá dvoutýdenní minima), kde se obchodovalo i na konci odpoledne. Domácí makroekonomický kalendář byl prázdný, za pozornost bude z tuzemských statistik stát srpnový konjukturální průzkum v příštím týdnu.
  • USDCZK & PLNCZK: Koruně se nedařilo ani na měnovém páru s americkým dolarem, když zejména později odpoledne prudce oslabila na své nejslabší hodnoty za poslední dva týdny, k hladině 24,30 CZK/USD. Vůči polskému zlotému koruna naopak mírně posílila, v průběhu dne zamířila pod úroveň 5,20 CZK/PLN, později část zisků odevzdala.
  • EURHUF & EURPLN: Ze zbylých středoevropských měn v případě maďarského forintu v průběhu celého dne zprvu převládal oslabující trend, když zamířil na úroveň 408 HUF/EUR. V závěru odpoledne však ztráty umazal a nacházel se na hladině 404 HUF/EUR. Polský zlotý vůči společné evropské měně mírně ztratil a prohloubil tak středeční ztráty. Na konci odpoledne se pak pohyboval na hladině 4,72 PLN/EUR.
  • EURUSD: Na hlavním měnovém páru se zprvu dařilo převážně euru, které posílilo do blízkosti úrovně 1,020 USD/EUR. Ke konci odpoledne si však zisky začal připisovat dolar a obchodování se přesunulo pod hladinu 1,015 USD/EUR. Červencová inflace v eurozóně byla potvrzena na nové rekordní výši +8,9 % r/r, zrychlila tak z červnových +8,6 % r/r. V jádrové složce pak došlo ke zrychlení z červnových +3,7 % r/r na 4,0 % r/r v červenci. Příjemně překvapily statistiky z amerického pracovního trhu, kdy v minulém týdnu mírně poklesl počet nově vydaných žádostí o podporu v nezaměstnanosti, zatímco trh naopak odhadoval nárůst (na + 265 tis.).

Očekávaná data a události

AKCENTA CZ

AKCENTA CZ je jedním z nejvýznamnějších obchodníků s devizami na českém trhu a ve střední Evropě s více než 20 letou tradicí. Kromě výhodných individuálních kurzů pro nákup a prodej deviz a minimálních poplatků za zahraniční platební styk, nabízí i zajištění proti kurzovým rizikům (forwardové obchody a opce). Společnost aktivně působí také v Polsku, Maďarsku, Slovensku, Rumunsku, Německu a Francii. Klientské portfolio tvoří více než 46 tisíc subjektů, převážně malých a středně velkých firem orientovaných na export nebo import. Je držitelem licence platební instituce a obchodníka s cennými papíry udělenou ČNB.

Více informací na: https://www.akcentacz.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688