Cianews.cz (ČIA)
Údaje o firmách  |  30.04.2003 11:20:00

Čtvrtletní zisk Komerční banky vzrostl o 12,3 procenta



Nekonsolidovaný čistý zisk ve výši 1,437 miliardy korun podle mezinárodních standardů zaznamenala za první čtvrtletí roku 2003 Komerční banka (KB). Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku zdaněný zisk vzrostl o 12,3 procenta. ČIA o tom dnes informovala tisková mluvčí banky Marie Petrovová.

Čisté provozní výnosy KB dosáhly bezmála 5,3 miliardy korun, což představuje meziroční pokles o 4,1 procenta. Pokles čistých úrokových výnosů o 7,5 procenta byl částečně vyrovnán růstem čistých poplatků a provizí o 1,3 procenta. Provozní náklady ve srovnání se stejným obdobím loňského roku poklesly o 21,1 procenta na 2,8 miliardy korun. Čistá tvorba opravných položek a rezerv na ztráty z úvěrů a investic činila 339 milionů korun.

Bilanční suma Komerční banky během prvního čtvrtletí letošního roku vzrostla o 3,6 procenta na konečných 455,8 miliardy korun. Čisté úvěry klientům dosáhly 118,3 miliardy, což představuje pokles o 2,3 procenta ve srovnání s koncem loňského roku. Tento pokles byl ovlivněn především prodejem části ztrátových úvěrů společnosti GE Capital. Naopak objem vkladů klientů vzrostl ve srovnání s koncem roku 2002 o čtyři procenta na 354,7 miliardy korun.

Ke konci března Komerční banka poskytovala služby 1,27 milionu klientů. V průběhu prvního čtvrtletí tohoto roku tak KB získala 14 tisíc nových klientů. Ve stejném období se zvýšil počet klientů využívajících služeb přímého bankovnictví o 14 procent na 448 tisíc. Ve srovnání s prvním čtvrtletím loňského roku vzrostl objem nově poskytnutých hypotečních úvěrů o 82 procent a objem spotřebitelských úvěrů o 25 procent. Celkový počet transakcí provedených platebními kartami se meziročně zvýšil o 45 procent.

Komerční banka v loňském roce vytvořila zisk ve výši 8,763 miliardy korun podle mezinárodních účetních standardů. Bilanční suma banky loni vzrostla o 4,3 procenta na 439,8 miliardy korun. Majoritním vlastníkem KB je Société Générale s 60procentním podílem. Celkem 7,36 procenta akcií drží The Bank of New York ADR Department.

-dtr-,-ph




©ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČIA je výslověi zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688