Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  17.08.2022 09:48:50

Při přípravě jízdních řádů pro školáky spolupracuje Středočeský kraj s obcemi

Středočeský kraj při přípravě jízdních řádů od nového školního roku spolupracuje s obcemi. Cílem je předejít situaci s nedostatkem kapacity školních autobusových spojů, které tak mohou být na základě informací obcí a ve spolupráci s dopravci upraveny tak, aby se zabránilo jakýmkoli komplikacím při dopravě dětí.

Středočeský kraj i organizátor dopravy IDSK dopisem oslovil starostky a starosty středočeských obcí s žádostí o informace týkající se nástupu dětí do škol v daných lokalitách. „Vedení obcí jsme požádali o informace, kolik žáků k 1. září do jejich základních škol nastoupí. Respektive ze kterých obcí a směrů budou na danou základní školu dojíždět. Tyto důležité informace nám pomohou předejít situacím s nedostatkem kapacity školních autobusových spojů,“ vysvětluje náměstek pro oblast veřejné dopravy Petr Borecký.

Již nyní připravujeme ve spolupráci s obcemi k 1. 9. 2022 úpravy tras linek a jízdních řádů v oblastech Říčanska, Kostelecka, Úvalska a Dolnobřežanska, které vycházejí z vyhodnocení provozu v loňském roce a zohledňují připomínky obcí i cestujících. V rámci těchto opatření bylo nutné k prvnímu září zajistit nově spojení do škol ve Zdiměřicícíh, Jirnech a Stříbrné Skalici a také upravit jízdní řády tak, aby byla zajištěna dostatečná kapacita autobusů pro odvoz studentů z/do škol v Kutné Hoře, kde v loňském školním roce bylo zaznamenáno nejvíce připomínek s nedostatečnou kapacitou spojů. „Věřím, že vzájemným sdílením informací zajistíme bezproblémovou dopravu dětí do základních škol ve všech oblastech našeho kraje. Na základě informací obcí o případném významném zvýšení počtu žáků ve školách, bychom rádi reagovali v rámci provozních možností tím, že kapacity spojů v daných časech navýšíme,“ dodává náměstek Borecký.

Pro nový školní rok je tak například připraveno posílení linky 381 v období mezi 7.15 – 7.45 hod. na příjezdu do Kutné Hory od Kostelce n. Č. l. a Zásmuk a mezi 13.00 – 15.00 na odjezdu z Kutné Hory v témže směru na interval 30 minut v kloubových autobusech. Po dohodě s dopravcem ARRIVA Stření Čechy a ARRIVA autobusy došlo ke změně umístění tří kloubových autobusů do provozovny Čáslav, abychom zajistili posílení školních spojů na lince 705 mezi Čáslaví, Kutnou Horou a Kolínem.

K 1. 9. je také s obcemi řešena například oblast Kralup nad Vltavou, konkrétně obsluha škol mezi Holubicemi a Kralupy na Vltavou, kde se počítá s úpravou trasy a jízdního řádu linky PID 316. V oblasti Voticka pak budou upraveny na základě požadavku obcí jízdní řády linek 451 v lokalitě Heřmaniček a 532 v Neustupově a Jankově. Na Hořovicku probíhají jednání s obcí Zaječov o úpravě školních spojů na lince 546 a z dlouhodobější perspektivy je prověřována možnost rychlejšího spojení této obce s Příbramí.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688