Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  16.08.2022 00:00:00

Středočeský kraj upraví provoz služeb pro uprchlíky

dopravní obslužnost SK

Po vyhodnocení přesunu činností Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině (KACPU) Středočeského kraje do pěti měst v regionu přistupuje kraj s ohledem na jejich vytíženost k úpravě provozní doby. Rozhodl o tom dnes Krizový štáb Středočeského kraje v čele s hejtmankou Petrou Peckovou.

Registrace uprchlíků a pomoc s jejich ubytováváním na pěti regionálních pracovištích Cizinecké policie a Odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra ČR (OAMP) bude nově od 17. srpna probíhat v pondělí a ve středu od 8 do 16 hodin a v pátek od 8 do 13 hodin. A to v následujících lokalitách:

Agendu ubytování má na starosti centrálně na základě vznesených požadavků z pracovišť agend registrace uprchlíků „virtuální KACPU” zřízené v centrále středočeského Hasičského záchranného sboru Kladno. „Po vyhodnocení pilotní fáze bude platit, že na každém z těchto pracovišť bude přítomen ve vymezené době přítomen tlumočník. Dosud byli také přítomni lidé z ubytovacího týmu přímo na jednotlivých pracovištích cizinecké policie nebo odboru migrační politiky. Nově podle zkušeností bude hasič přítomen v Kutné Hoře, Mladé Boleslavi a Příbrami. V Benešově a Kladně pak bude na telefonu,“ vysvětluje hejtmanka Pecková.

Za pondělí odbavila pracoviště v kraji 126 uprchlíků a pro 42 z nich zajišťovala ubytování. Celkem již krajská asistenční centra od počátku migrační vlny odbavila přes 32 tisíc uprchlíků. „Ukazuje se, že rozložení registrace a pomoci s ubytováním do více míst v kraji je efektivní. Takto mají uprchlíci více možností, kde se nejen zaregistrovat, ale také si zajistit střechu nad hlavou, než když jsme udržovali jediné krajské asistenční centrum v Kutné Hoře,“ doplnila hejtmanka Pecková.

V současné době má ubytovací tým k dispozici více než tisíc volných míst na ubytování, které se navíc snaží poskytovat cíleně, tedy například pro rodiny s dětmi hledá ubytování tam, kde jsou volné kapacity škol, školek a kde by mohla být práce.

Zaměstnání dle údajů z úřadů práce našlo v kraji již přes 15,5 tisíce uprchlíků z celkem bezmála 58 tisíc registrovaných s pobytem ve středních Čechách (v tomto údaji jsou ovšem započítány i nezletilé děti a matky, které o ně pečují).



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688