Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  12.08.2022 12:44:41

Začala modernizace základní školy Úprkova v Hradci Králové

V tomto týdnu byla zahájena rozsáhlá rekonstrukce základní školy Úprkova v Hradci Králové. Během následujících jedenácti měsíců stavbaři vybudují nástavbu jednoho podlaží pro rozšíření výukových prostor u jedné z budov školy, přistaví výtah pro zajištění bezbariérového vstupu a instalují také intenzivní zelenou střechu. Žáci, kteří v minulém školním roce navštěvovali tuto budovu, se od září přesouvají do prostor bývalé školy v Lipkách. Nástavba a modernizace budovy ZŠ Úprkova město vyjde na přibližně 55,9 milionu korun bez DPH.
ZŠ Úprkova

„Abychom mohli našim školákům poskytovat kvalitní formu vzdělávání, je třeba jim k tomu zajistit také příjemné prostředí. Kromě standardních prací v rámci rekonstrukce budovy, jako je zateplení nebo elektroinstalace, se žáci budou moci těšit na nové prostory ve druhém patře nebo na zelenou střechu o ploše 400 metrů čtverečních,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Stavební práce v budově byly zahájeny v tomto týdnu. Dojde k úpravě stávajících prostor v přízemí a prvním patře budovy, která bude rozšířená o druhé patro. Učebny se nově a moderně vybaví. „Jednou ze standardních změn v rámci modernizace hradeckých škol je zajištění bezbariérového přístupu do budovy. Ani základní škola Úprkova nebude výjimkou a stane se plně bezbariérovou, instalován zde bude i výtah,“ uvádí náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha. Součástí stavebních prací je také připravovaná stavba areálového vedení dešťové kanalizace včetně akumulační nádrže a vsakovacího pole. Veškeré tyto stavební úpravy doplněné moderními prvky vyjdou město na přibližně 55,9 milionu korun bez DPH.

Stavební práce by měly být dokončené v průběhu příštích letních prázdnin. Nadcházející školní rok tak budou žáci druhého stupně ze ZŠ Úprkova trávit v jiné budově. „Takto rozsáhlé stavební práce není možné provádět za plného provozu budovy. Město se proto dohodlo s vedením školy a výuka bude dočasně přesunuta do budovy bývalé školy v Lipkách,“ uvádí náměstek Bláha.

Město chce na tento projekt využít dotaci. „Plánujeme zažádat o dotační podporu v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Vypsání příslušné dotační výzvy avizuje Ministerstvo pro místní rozvoj na září 2022,“ doplňuje náměstkyně primátora pro dotace Monika Štayrová.

Kateřina Rohlíčková, tisková mluvčí

Modernizace ZŠ Úprkova

Zodpovídá: Mgr. Kateřina Rohlíčková
Vytvořeno / změněno: 12.8.2022 / 12.8.2022
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688