Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  11.08.2022 15:48:10

Kraj plánuje v Kladně vybudovat Kulturní a kreativní centrum za téměř 128 milionů korun

Vybudování kulturního a kreativního centra, vytvoření zázemí pro práci kreativních profesionálů a jejich vzdělávání a podpora inovačního potenciálu kulturních a kreativních odvětví, to jsou cíle projektu, který dnes podpořili krajští radní. Celkové náklady jsou vyčísleny na 128 milionů korun včetně DPH. S dokončením projektu se počítá již v roce 2025.

Kulturní a kreativní centrum má v Kladně vzniknout v prostorách bývalé vědecké knihovny. Jak vysvětluje radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda (Spojenci): „Z důvodu výstavby depozitáře, který byl v loňském roce dokončen, přestala budova knihovny plnit svou dosavadní funkci spojenou s uložením a distribucí papírových dokumentů. Díky tomu můžeme tyto prostory využít pro vybudování moderního kulturního a kreativního centra.

Nové centrum má přinést vývoj, produkci a šíření produktů či služeb kreativních oborů. „Chceme vytvořit sdílené prostředí pro podporu podnikání v kulturních a kreativních odvětvích. Rádi bychom tímto centrem napomohli vytvoření spádového centra pro oblasti vizuální komunikace a komunikace jako takové. Tím chceme podpořit vznik nových pracovních míst, což doufáme do určité míry zapůsobí preventivně z hlediska odchodu mladých lidí z regionu,“ upřesňuje radní Švenda a doplňuje: „Cílem je vytvořit jakýsi inkubátor v oblasti kreativních odvětví.

Přestavbou bývalého objektu Středočeské vědecké knihovny vznikne víceúčelové kulturní a kreativní centrum. Přibudou nová pracoviště: ateliéry, dílny, učebny, studovna a coworkingové pracoviště. Další víceúčelový prostor jako přednáškový a konferenční sál a učebny bude vytvořen v novém objektu, který bude postaven na místě stávajících garáží. Nově bude objekt navržen jako bezbariérový.

Celkové náklady projektu jsou vyčísleny na necelých 128 miliónů korun včetně DPH, přičemž více než 100 milionů korun bude kryto z evropských zdrojů.








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688