Královéhradecký (kr-kralovehradecky.cz)
Z regionů  |  11.08.2022 11:44:09

Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

11. 8. 2022

Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Český svaz stavebních inženýrů, Česká komora architektů a Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR Hradec Králové ve spolupráci s Královéhradeckým krajem vyhlásily již 19. ročník soutěže Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022. Do letošního ročníku se přihlásilo 19 staveb, z nichž v pěti případech je investorem právě kraj.

CIHLOVKA 1, HRADEC KRÁLOVÉ

 

  • Přihlašovatel: NOHO SE
  • Projektant: Projekce Vrbický s.r.o., autor: Ing. arch. Tomáš Med Ph.D. a Ing. arch. Petr Rocˇnˇák
  • Zhotovitel: Mapet – Hradec Králové s.r.o.
  • Investor: Noho SE
  • Období realizace: 20202021
  • Datum kolaudace: 25. 4. 2022
Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

 

Jedná se o rekonstrukci stávající budovy koželužny. Při návrhu bylo dbáno na zachování maxima z původní budovy. Došlo tedy k rozhodnutí zachovat stávající dvě nadzemní podlaží a na ně nastavit dvě nová. V návrhu interiéru se pak pracovalo s původními materiály (například. přiznané cihly, žulové kostky). Cihlovka splňuje přísné požadavky na úniky tepla – unikat by nemělo téměř žádné, proto klademe důraz mimo dokonale těsnících oken i na zateplení pláště budovy. Ve všech pobytových místnostech bytu je teplovodní podlahové topení.

 

Okna, která by se mohla přehřívat, jsou již ve standardu opatřena venkovními žaluziemi. Na střeše domu jsou instalovány speciální fotovoltaické panely. Vyrobená elektřina je pak využívána přímo v běžném provozu – společných prostor i bytů. Instalovali jsme do všech bytů perlátory a další zařízení, díky kterým ušetří domácnost až 50 % vody.

DOMOV PRO SENIORY S KOMPLEXNÍMI SLUŽBAMI V AREÁLU NEMOCNICE OPOČNO

 

Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

 

Před stavební úpravou sloužila budova jako nemocniční zařízení se zaměřením na provoz porodnice a chirurgického oddělení. V roce 2010 byl provoz nemocnice pro svou nerentabilnost zcela uzavřen a objekt nebyl dále více využíván. Původní stav objektu byl pro nové nároky účelu domova pro seniory kompletně v nevyhovujícím stavu. Rozsáhlou rekonstrukcí došlo ke změně účelu užívání budovy na domov pro seniory s komplexními pobytovými službami včetně trvalé lékařské péče. Byla zcela odstraněna původní valbová střecha a současně provedena nástavba třetího nadzemního podlaží se železobetonovým zastropením formou ploché střechy. Byly razantně změněny dispozice místností, nově nahrazeny skladby podlah a instalovány moderní instalace a technologie splňující současné přísné nároky na provoz a zabezpečení budov.

II/321 ČERNÍKOVICEDOMAŠÍN, OBCHVAT

 

Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

 

Stavba řeší obchvat obce Domašín, který je součástí infrastruktury pro závod Škoda Auto v Kvasinách. Obchvat převádí veškerou tranzitní dopravu mimo obec Domašín a zlepšuje tím životní podmínky v samotné obci. Stavba je plynule napojena na stávající silnici II/321. Celková délka celého obchvatu je 1984 metrů.

 

Stávající trasa komunikace vedoucí přes obec je na jejím začátku a konci ohraničena závorami, které slouží pro znemožnění přímého vjezdu tranzitní dopravy do obce a zároveň při jakékoliv havárii na obchvatu, kde dojde k jejich otevření může stávající komunikace sloužit jako pomocná objízdná trasa, dále může stávající komunikace sloužit pro potřeby obce Domašín, údržbu silnic a Policii ČR.

 

Obchvat křižuje stávající vodoteč Třebešovský potok, který byl převeden pomocí rámového propustku o délce 18 m. Na obchvatu byly vytvořeny retenční zádržné nádrže, do kterých je svedena veškerá dešťová voda z celého obchvatu, součástí tohoto díla jsou lapače ropných látek, které mají za úkol zachytit veškeré ropné kapaliny uniklé při dopravních nehodách.

 

Silnice je navržena v kategorii S7,5/60, která se skládá z jízdních pruhů o šířce tři metry, vodících proužků o šířce 0,25 m a nezpevněných krajnic o šířce 0,75m. V místech osazení svodidel je krajnice rozšířena na 1,5 metru.

 

Při výstavbě obchvatu muselo dojít k přeložení inženýrských sítí vodovodu a STL plynovodu. Konstrukční vrstvy vozovky vč. asfaltového krytu byly položeny pomocí metody 3D nivelace, jde o moderní a vysoce přesnou technologii, která se používá při výstavbě dálnic.

KONGRESOVÝ HOTEL ALDIS čp. 371 – STAVEBNÍ ÚPRAVY, PŘÍSTAVBA

 

  • Přihlašovatel: S T A K O společnost s ručením omezeným
  • Projektant: Žárovka architekti
  • Zhotovitel: S T A K O společnost s ručením omezeným
  • Investor: STAKO hotel s.r.o.
  • Období realizace: 6/2019 – 4/2022
  • Datum kolaudace: 4. 4. 2022
Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

 

Moderní čtyřhvězdičkový hotel vznikl rekonstrukcí a dostavbou budovy zchátralého objektu z roku 1986, který desetiletí kazil vzhled města Hradce Králové. Nová reprezentativní budova tak nejen zdobí levý břeh Labe v lokalitě Aldis, ale předně rozšiřuje ve spolupráci s kongresovým centrem turistické a kongresové možnosti krajského města.

 

Budova EA CONGRESS HOTEL ALDIS o sedmi nadzemních podlaží nabízí ubytovací a kongresové služby na špičkové úrovni. Ve čtyřech patrech je pro návštěvníky hotelu k dispozici ubytování ve 101 nadstandardně vybavených pokojích, ve 2. nadzemním podlaží kongresové prostory s moderní audiovizuální technikou a kapacitou až 200 osob. V nejvyšších patrech budovy mohou hosté navštívit wellness centrum se saunou a odpočinkovou zónou s výhledem na město nebo využít soukromé VIP salónky s vyhlídkovou terasou. Přízemí hotelu vítá hosty recepce, stylová restaurace s barem a oddělená snídaňová restaurace. V 1. podzemním podlaží je technické zázemí hotelu a kryté parkovací stání.

 

Interiér hotelu je citlivě laděn a zdoben originální autorskou grafikou a dekoracemi. Jednotlivé designové prvky navazují na architekturu významných osobností stavitelství v Hradci Králové Jana Kotěry a Josefa Gočára.

 

Stavba byla projektována s důrazem na úsporu energií a využití nejmodernějších technologií. Za zmínku stojí mimo jiné moderní systém vzduchotechniky, chlazení, ovládání měření a regulace.

 

Zajímavým konstrukčním řešením je použití systému předpínaných výztuží. Ve stropní konstrukci nad 2. NP je provedena přechodová konstrukce s železobetonovými průvlaky, železobetonovými dodatečně předpjatými průvlaky na větší rozpony a zesílenou dodatečně předpjatou deskou, umožňující přechod skeletové konstrukce na stěnový systém vyhovující dispozicím s hotelovými pokoji.

ODLEHČOVACÍ SLUŽBA – HONKOVA ULICE

 

Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

 

Cílem projektu bylo vybudování zázemí pro odlehčovací službu v ulici Honkova v Hradci Králové – Kuklenách o kapacitě 35 lůžek. Odlehčovací služba zajišťuje ošetřovatelskou a sociální péči o osoby, které mají sníženou schopnost se o sebe postarat a jsou v „domácí“ péči. Cílem řešení bylo navrhnout jednoduchý moderní objekt, který respektuje polohu umístění a charakter lokality.

 

Základní koncepční myšlenkou bylo vytvořit klidný a hodnotný prostor pro pobyt specifické skupiny klientů, doplněný potřebným zázemím. Vlastní objekt je řešen jako kompaktní hlavní hmota se dvěma podélnými částmi, které se na ni napojují. Tato dvě křídla (východní a západní) vymezují prostor vnitřního atria, které slouží jako společenský venkovní prostor klientů zařízení, je přístupné jak přímo z pokojů v 1.NP., tak ze společné vstupní haly.

 

Výrazným architektonickým prvkem na uliční fasádě je zvýraznění části s vertikálními komunikacemi (schodiště, výtahy) v návaznosti na hlavní vstup do objektu.

OPRAVA MOSTU NA TRATI DOLNÍ BOUSOVLIBUŇ

 

Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

 

Jednokolejný železniční most o čtyřech mostních otvorech s horní mostovkou a průběžným kolejovým ložem byl postaven v roce 1976.Most leží v širé trati a převádí železniční trať Dolní BousovLibuň obce Libuň.

 

Předmětem projektu byla kompletní oprava mostu z důvodu špatného technického stavu. Účelem navržené opravy bylo zastavení degradace betonových částí konstrukce. Součástí rekonstrukce mostu bylo odstranění koleje, kolejového lože, kabelových žlabů, spádových betonů. Následovalo nadzdvižení jednotlivých nosných konstrukcí postupně po polích, sanace pohledových částí konstrukce, spodní stavby, úložných prahů a repasi ložisek.

 

Provedla se nová bezešvá vodotěsná izolace, která respektuje veškeré dilatační spáry a zbylé betonové části konstrukce. Odbouraly se přebytečné částí říms a konzol nosné konstrukce. Postupně se osadily nové železobetonové římsové prefabrikáty, nové zábradlí a do nového kolejového lóže byl uložený nový kabelový žlab. Opravou mostu došlo k zajištění bezpečnosti a komfortu železničního provozu a dále k prodloužení životnosti mostního objektu.

POLYFUNKČNÍ DŮM NAD PŘEDÁVACÍ STANICÍ A43

 

  • Přihlašovatel: AIR ateliér, s.r.o.
  • Projektant: AIR ateliér, s.r.o., Táborský, Jeřábek
  • Zhotovitel: Megas, s.r.o.
  • Investor: HAVLÍČEK & PARTNERS, advokátní kancelář, s.r.o.
  • Období realizace: 20192021
  • Datum kolaudace: leden 2021
Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

 

Základem architektonické koncepce je doplnit nárožní parcelu do tvaru držícího uliční čáru a výškovou hladinu okolní stabilizované zástavby. Navržená budova je koncipována jako čtyřpodlažní, nepodsklepená obkračující původní výměník tepla. Poslední podlaží, převyšující korunní římsu okolní zástavby je ustoupené. V celkem strohém tvarovém řešení objektu je v úrovni parteru loubím zvýrazněný hlavní vstup. Druhé dva boční vstupy z východní strany jsou pod subtilní markýzou. Ustoupené patro se dvěma byty zaměstnanců je materiálově odlišeno, strukturovanou omítkou.

REKONSTRUKCE PARTERU PŘED ZIMNÍM STADIONEM

 

Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

 

Hlavním cílem projektu bylo vytvořit funkční, bezpečné a ekonomické podmínky pro chodce a cyklisty ve městě Hradec Králové. Předmětem projektu bylo vybudování společné stezky pro pěší a cyklisty v centru města, městské části Hradec Králové sloužící k dopravě do zaměstnání, škol, za službami, ale i třeba nákupy a na úřady.

 

Předmětem projektu byla obnova ploch, rekonstrukce a výstavba nové společné stezky pro pěší a cyklisty mezi Jiráskovými sady, Křižíkovou ulicí, třídou ČSA, Komenského ulicí, lávkou přes Orlici a zimním stadionem. Jedná se o plochy mimo hlavní uliční prostor a I. městský okruh, ale zároveň o území, které na tyto plochy těsně navazuje je velmi intenzivně využíváno pěšími a cyklisty při pohybu do jednotlivých částí města Hradce Králové.

REKONSTRUKCE SILNIČNÍHO MOSTU V OBCI RUDNÍK

 

Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

 

Záměrem této stavby byla rekonstrukce stávajícího mostu, který byl v havarijním stavu a nevyhovoval potřebným normám a parametrům. Most se nachází na nejkratší kapacitní spojnici východních a západních Krkonoš v obci Rudník. Úprava mostu byla vyvolána i nevyhovujícím směrovým a výškovým vedením silnice přes stávající mostní objekt, který byl častým místem dopravních nehod. Předmětem stavby byla rekonstrukce stávajícího nevyhovujícího mostního objektu, kdy původní ocelobetonová nosná konstrukce vč. provizorního podepření byla nahrazena železobetonovým rámovým mostem o jednom poli. Poloha mostu a jeho šířkové parametry respektují požadované parametry komunikace včetně rozšíření v křižovatce, které zajistí větší bezpečnost provozu.

REKONSTRUKCE ŽELEZNICNÍ STANICE JAROMĚŘ

 

  • Přihlašovatel: S u b t e r r a, a.s.
  • Projektant: MORAVIA CONSULT Olomouc, a. s.
  • Zhotovitel: Společnost „JARO“, S u b t e r r a, a.s. a ELTRA, s.r.o.
  • Investor: Správa železnic, státní organizace
  • Období realizace: 13. 2. 201831. 12. 2020
  • Datum zkušebního provozu: 1. 7.; 22. 7.,24. 4.; 30. 9. 2020
Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

 

Předmětem stavby byla komplexní přestavba železniční stanice Jaroměř za účelem zvýšení rychlosti průjezdu vlaků, zlepšení komfortu a bezpečnosti cestujících a zvýšení bezpečnosti železniční dopravy.

 

Rekonstruovány byly staniční koleje, obě zhlaví stanice a přiléhající výběhy do tratí. Byla vybudována nová ostrovní nástupiště s přístupem novým podchodem s výtahy. Vybavení stanice novým zabezpečovacím zařízením 3. kategorie v budoucnu umožní dálkové ovládání technologických zařízení železniční dopravní cesty. Zvýšení rychlosti bylo dosaženo zejména úpravou skalicko-dvorského zhlaví a navazujících směrových oblouků traťových kolejí.

REVITALIZACE A ZATRAKTIVNĚNÍ PEVNOSTI DOBROŠOV

 

Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

 

Stavba obsahuje dvě základní části. První částí jsou STAVEBNÍ ÚPRAVY A PŘÍSTAVBA NÁVŠTĚVNICKÉHO OBJEKTU. Jedná se o vybudování moderního zázemí návštěvníků pevnosti Dobrošov s výstavními prostory rozšířením stávající provozní budovy včetně ukázky dobového dřevěného dělnického srubu používaného jako zařízení staveniště.

 

Druhou částí je STAVEBNÍ ÚPRAVA PEVNOSTNÍCH OBJEKTŮ. Jedná se o revitalizaci a zatraktivnění pevnostních objektů Zelený, Můstek, Jeřáb a Polsko včetně zajištění bezbariérového přístupu do podzemí výtahem v objektu Zelený. Byly předlážděny podzemní chodby a odstraněny nevhodné zásahy z předchozích oprav.

REVITALIZACE STÁVAJÍCÍCH OBJEKTŮ č.p. 24 A 25 TEMNÝ DŮL

 

 

Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

Cílem projektu byla revitalizace stávajících objektů č. p. 24 a 25 v obci Horní Maršov – Temný Důl v Krkonoších pro potřeby Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje. Objekt č. p. 24 je nově využíván jako školící středisko. Objekt č. p. 25 slouží jako výjezdová základna zdravotnické záchranné služby. Přístavba garáže pro zásahová vozidla je situována mezi tyto objekty. Parkování bude zajištěno na nových parkovacích stáních v těsné blízkosti stavby.

 

Objekty čp 24 a 25 jsou třípodlažní s jedním částečně zapuštěným podzemním podlažím a dvěma nadzemními podlažími. Půdorys objektů je téměř čtvercový se samostatnými přízemními hmotami vstupů (ze severní strany) a teras (z jižní strany). Zastřešení je sedlové. Oba domy jsou řešeny konstrukčně identicky. Suterén je vyzděný. Nadzemní část je tvořena dřevěnou konstrukcí. Fasády dřevěné části jsou řešeny s tepelně izolační výplní a povrchovou úpravou z prken ze sibiřského modřínu. Vnější povrchová úprava zděné části je provedena z betonových obkladů.

 

Návrh uvažoval s propojením obou domů přízemní hmotou garáže, umístěnou do prostoru mezi objekty. Garáž je navržena jako stěnová konstrukce vyzděná z keramických cihel s provětrávanou fasádou a obkladem z vláknocementových desek. Plochá střecha je koncipována jako vegetační s extenzivním ozeleněním.

REZIDENCE NERUDOVKA

 

  • Přihlašovatel: Autorizovaný architekt Ing. Lubomír Dědek
  • Projektant: Autorizovaný architekt Ing. Lubomír Dědek
  • Zhotovitel: ATELIER DĚDEK, s.r.o. a další
  • Investor: Sdružení soukromých investorů
  • Období realizace: 20182021
  • Datum kolaudace: poslední kolaudace 25. 5. 2021

 

Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

Architekt řešil pět domů v proluce mezi stávající zástavbou v Novém Městě nad Metují v proluce mezi ulicí T. G. Masaryka a Nerudovou ulicí. Jedná se o 4 městské domy s celkem 24 byty a obytnými ateliéry a cca 300 m2 občanské vybavenosti, provozovnu kavárny a vzniklý prostor mezi budovami. Domy využívají výškového členění terénu, rozdíl mezi oběma ulicemi v řešené lokalitě je cca 5,7m. Severní polovina proluky umožnila vznik dvou čtyřpodlažních městských domů, mezi které je posazena jednopodlažní hmota kavárny. V jižní části pozemku jsou postaveny další dva městské domy. Mezi nimi a kavárnou vzniklo náměstíčko.

 

První podlaží městských domů v úrovni ulice má vždy vyšší světlou výšku a slouží občanské vybavenosti. Univerzálnost využití dispozice přízemí je umožněna minimalizací nosných konstrukcí na železobetonové sloupy a obvodové stěny. Druhé a třetí podlaží obsahuje byty velikostí 2+kk a 3+kk. V posledním 4. podlaží jsou umístěny větší byty se střešními terasami, střechy jsou ozeleněny.

 

Fasády budov jsou sjednoceny do bílé barvy, v uličních parterech jsou prolomeny arkýři. Městský dům na ulici T. G. Masaryka má uliční fasádu prolomenou arkýřem, který tvoří zastřešení nad částí chodníku. Plocha arkýře je pojednána Mondriánovskou grafikou.

SPOLEČENSKÝ DŮM U PROROKA, NERATOV V ORLICKÝCH HORÁCH

 

 

Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

Stavební dílo doplňuje chybějící zázemí k činnosti neziskové organizace Sdružení Neratov v horské vesnici Neratov v Orlických horách, která pomáhá lidem s postižením a společně s nimi se podílí na obnově poutního místa a návratu života do kdysi vysídlené vesnice.

 

Jedná se o novostavbu objektu, jehož hlavní funkční náplní v 1.NP je víceúčelový, bezbariérový společenský sál navazující na kavárnu s terasou, včetně potřebného zázemí. V 1.PP vzniká kuchyň sousedící se sklady a prostory rozšiřující zázemí stávajícího vyhlášeného pivovaru Sdružení Neratov. Podkroví, 2. NP je využito pro osm pokojů se sociálním zařízením pro celkem 24 osob.

TĚLOCVIČNÁ HALA POUCHOV

 

Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

 

Stavba nové tělocvičné haly na Pouchově v Hradci Králové, nabízí dvě tělocvičny, sociální zázemí, šatny, úložné prostory, galerii (tribunu) i parkoviště s 46 místy. Díky projektu došlo ke zkvalitnění, modernizaci, zvýšení bezpečnosti a zatraktivnění prostředí pro sport široké veřejnosti, a to z celé spádové oblasti.

 

V Hradci Králové, který má cca 93 tis obyvatel, jsou pouze dvě další zařízení podobného typu. Zázemí haly je jednopodlažní, prostor tělocvičny je též jednopodlažní, v místě galerie je dvoupodlažní. Fasáda zázemí je tvořena sendvičovými panely, vertikálně orientovanými (štípaný probarvený beton – oranžový).

TERMINÁL HROMADNÉ DOPRAVY NOVÁ PAKA

 

Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

 

Projekt řeší lokalitu původního dosluhujícího autobusového nádraží v Nové Pace a celého širšího okolí v ploše 8000 m2. Navržené urbanistické řešení vychází z kontextu místa, tj. ze struktury, podlažnosti a typu funkčního využití sousedního území. Projekt doplňuje odbavovací budovu budoucího Terminálu hromadné dopravy podél ulice Kotíkova, která navrženým umístěním uzavírá uliční frontu, svým zalomeným tvarem reflektuje přirozený tvar ulice a zachovává důležitý průhled na okolní památky. Dále se vytváří nová ulice Biskupská, která se zapojuje do struktury sídla a zlepšuje jeho průchodnost.

 

Funkčně budova tvoří centrum nového Terminálu veřejné dopravy, je umístěna na centrálním ostrůvku objízdného řešení terminálu.

 

Konstrukce výpravní budovy je železobetonová. Největším úkolem bylo především zastřešení. Splnění všech norem a tvarové dynamiky, při zachování minimální tloušťky desky, byl nelehký úkol pro statika. Samotná realizace byla také velmi náročná, byl kladem důraz na spárořez a pohledovou kvalitu betonu.

 

Stavba byla spolufinancována z Evropských fondů pro regionální rozvoj IROP pod záštitou MMR.

ULICE HLAVNÍ – REKONSTRUKCE

 

Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

 

Rekonstrukce Hlavní ulice byla zahájena v polovině roku 2020. Kromě nového povrchu silnice a zpevnění chodníků došlo také k obnově a údržbě zeleně. Instalováno je zde nové veřejné osvětlení a doplnění městský mobiliář. Do stavby byly zároveň zahrnuty rekonstrukce veškerých místních a účelových komunikací, které propojují Hlavní ulici s ulicemi Pod Vodárnou, K Hvězdárně a K Cikánu.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ČERNÍKOVICE PASIVNÍ STAVBA

 

  • Přihlašovatel: Stapring, s.r.o.
  • Projektant: Ing. Michal Fenyk, Ing. Sandra Appelová
  • Zhotovitel: MARHOLD, a. s.
  • Investor: Obec Černíkovice
  • Období realizace: 08/2020–08/2021
  • Datum kolaudace: 12. 8. 2021
Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

 

Stavba je postavena s myšlenkou minimalizace provozních nákladů a energetické náročnosti při zajištění maximálního komfortu – příjemného a zdravého prostředí pro děti a učitele. Jedná se o pasivní dům.

 

Hlavním stavebním materiálem se staly vápenopískové tvárnice a monolitické stropy. V technickém a hygienickém zázemí stavby jsou použity sádrokartonové příčky. Stavba je důsledně zateplena bez tepelných mostů polystyrénem.

 

Zdrojem tepla je tepelné čerpadlo. Vzduchotechnická rekuperační jednotka v kombinaci s měřícími čidly v každé místnosti zajišťuje příjemné prostředí. Při posledním měření nebylo v žádné třídě naměřeno více jak 1000ppm.

 

Vzhled školy byl zvolen moderní a hravý. Dřevěný obklad a vstupní portál je doplněn o barevná okna a šambrány. Škola má tři kmenové učebny celkem pro šedesát dětí, výtvarnou i počítačovou místnost a třídu pro družinu. Interiér byl zvolen, v závislosti na fasádu, barevný pro dobrý pocit dětí.

ZMĚNA VSTUPU S LÉKÁRNOU DO AREÁLU NEMOCNICE JIČÍN II

 

  • Přihlašovatel: HSF Systém, a.s.
  • Projektant: IM Projekt, spol. s r.o.
  • Zhotovitel: HSF System SK, s.r.o.
  • Investor: Královehradecký kraj
  • Období realizace: 10/2019–02/2021
  • Datum kolaudace: 11/2020
Představujeme 19 staveb, které letos usilují o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2022

 

Objekt je do původní zdi vsazen jako výrazově nový prvek, zejména pojetím fasád a okenních otvorů. Oblý roh vrátnice tvoří druhou hranici vjezdu a kopíruje tak půdorysný tvar oblouku protilehlé zdi.

 

Část tvořící vrátnici je řešena jako jednopodlažní objekt s jedním pracovním místem, který bude fungovat s směnným provozem. Hmota objektu je rozdělena na část krytého průchodu pro návštěvníky nemocnic s možností získání informací od pracovníka vrátnice prostřednictvím okénka s pultem a na část s prostor pro zaměstnance. Dispozici tvoří zádveří se skříňkami pro pracovníky, pracovní prostor vrátnice s oknem pro podávání informací návštěvníkům nemocnice a dostatečným rozhledem na vjezd do areálu nemocnice.

 

Část tvořící lékárnu je rozdělena na dva sklady a dva výdeje – pro nemocnici a pro veřejnost. Výdej pro veřejnost je situován blíže k vrátnici a je přístupný dvěma vstupy se zádveřím. Jeden mimo areál z ulice Bolzanova a druhý z areálu nemocnice, který je navržen jako bezbariérový. Před vstupem z areálu nemocnice je prostor pro umístění stojanů na kola pro veřejnost.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688