Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Tiskové zprávy  |  08.08.2022 14:29:21

Praha 2 dokončila revitalizaci jihovýchodní části Čelakovského sadů


PRAHA (8. srpna 2022) Městská část Praha 2 dokončila obnovu dílčí části parku Čelakovského sady, který se nachází na jejím území. O revitalizaci úseku nad Legerovou ulicí usilovala radnice marně už od roku 2018, kdy probíhala úprava přilehlého okolí Muzea hlavního města Prahy a částečná revitalizace parku Čelakovského sady. Bohužel však jen na území městské části Praha 1.

„Jsme nejzelenější centrální městskou částí a naše dvojkové parky patří v metropoli k nejvyhledávanějším. Do péče o zeleň i veřejné prostranství v parcích investujeme každoročně nemalé finanční prostředky. Postupně revitalizujeme parky i nejrůznější zelená zákoutí, do péče o zeleň zavádíme nové technologie, budujeme chytré zavlažovací systémy. O to víc nás podobná zdlouhavá vyjednávání jako v případě revitalizace Čelakovského sadů mrzí,“ uvedl Jan Korseska, místostarosta Prahy 2 pro oblast financí, který část parku po dokončení prací navštívil.

Městská část Praha 2 revitalizací parku mezi ulicemi Legerova, Škrétova a ulicí Čelakovského sady navázala na své kroky v minulých letech, kdy nechala opravit havarijní stav schodiště a zídek. Aktuálně dokončená revitalizace vyšla radnici na cca 7,1 mil. .

„Stav této části parku byl opravdu alarmující. Mám radost, že se nám podařilo po mnoha zdlouhavých jednáních s památkáři, pracovníky Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy i architekty dospět k dohodě a mohli jsme projekt zrealizovat. A výsledek stoji za to. V revitalizované části parku vznikla plnohodnotná odpočinková zóna plná zeleně, která koncepčně navazuje na sousední část Prahy 1,“ hodnotí výsledek místostarosta Václav Vondrášek, který má v gesci nejen oblast životního prostředí, ale i oblast výstavby a územního rozvoje a oblast památkové péče.

 

Rekonstrukcí prošly opěrné zídky, parkové chodníky a cesty. Chodníky jsou nově ze žulové dlažby a cesty z kamenů, zbudována byla také nová odpočívadla. Proměnou prošel i mobiliář parku, návštěvníci zde naleznou nové lavičky, koše nebo také lampy veřejného osvětlení. Park byl také nově osázen, kdy zdejší zeleň bude zavlažována centrálně.

 

Zprávu zpracoval Odbor komunikace ÚMČ Praha 2

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688