Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  25.07.2022 16:27:33

U Twitteru je to nyní o Muskovi, co další technologie?

Analytik technologického sektoru v JMP Securities Andrew Boone hovořil na Yahoo Finance o svém pohledu na některé akcie a firmy v odvětví. U Twitteru se domnívá, že „nyní to bude vše o Elonovi“. Tedy že cena akcie se bude odvíjet zejména od dalších kroků Elona Muska, který o Twitter projevil zájem, aby záhy otočil. Nyní se tak chystají soudní spory a podle experta se u této akcie momentálně čeká, jak se věci vyvinou dále.

Jednu z možností představuje dosažení „nějaké dohody“ mezi Muskem a Twitterem, další možností jsou pak spory právníků. Ty by se podle analytika projevily i na nákladech firmy. K tomu Twitter čelí rostoucím mzdám v odvětví. Zde se situace ale může změnit kvůli ekonomickému ochlazení. To by se projevilo na trhu práce a následně na mzdových tlacích. „V současnou chvíli jsou ale tito zaměstnanci velmi ceněni a platí se jim na mzdách hodně,“ dodal Boone. Twitter také podle něj hodně investuje do infrastruktury a růstu, „ve stejnou dobu ovšem musí řešit bolehlav s Muskem.“



Ohledně celého odvětví technologií analytik uvedl, že makroekonomické prostředí mu nyní jednoznačně nesvědčí. Lépe by na tom podle něj měly být společnosti a aktivity spojené s vyhledáváním, tedy například Google. Větší tlak by pak měly pocítit příjmy z reklamy, zejména ty, které souvisejí s budováním značek a podobnými projekty bez rychlejší návratnosti. Boone míní, že se to týká například Youtube.

Eric Jackson z EMJ Capital na CNBC tvrdil, že růstové akcie obecně již dosáhly svého dna. Platí to zejména o akciích, které byly na počátku obratu směrem dolů. Ten přišel zhruba před osmnácti měsíci. „V období, kdy přijde recese a v období vyšší inflace chtějí lidé vždy růstové akcie,“ míní expert. K tomu ale dodal, že investoři by si měli vybírat ty nejlepší růstové akcie, „jakými je například Google, Amazon a všechny FAANG akcie, které vždy generovaly vysoké cash flow.“



Takže úspěšná firma se nakonec vždy musí dostat do fáze, kdy generuje hotovost. Jackson ovšem připomněl, že například Amazon nebyl, co se týče cash flow, v černých číslech až do roku 2002. I u Amazonu se tak podle investora kdysi mnozí podivovali, jak jeho akcie může někdo kupovat. Pak se věci obrátily a to samé se může stát u dnešních růstových firem, které se nachází v červených číslech. „Je nutné se dívat pár let dopředu,“ dodal expert.

Zdroj: CNBC, Yahoo Finance, Youtube




Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688