mmr.cz (MMR)
Dotace  |  21.07.2022 17:09:19

Čerpání z fondů EU startuje: Česká republika má Komisí schválenou většinu programů pro období 2021-2

Čerpání z fondů EU startuje: Česká republika má Komisí schválenou většinu programů pro období 2021-2027

21. 7. 2022

Česká republika má Komisí schválenou většinu programů pro čerpání prostředků z fondů EU v novém období. Došlo tak ke splnění poslední formální povinnost a Česko, jako jedna z mála členských zemí, může oficiálně zahájit čerpání v téměř všech programech připravených pro období 2021-2027, na které je připraveno 550 miliard korun. Schválení posledního programu se očekává v srpnu.

„Jsem rád, že schvalování programů pro novou sedmiletku probíhá plynule a dle našich očekávání, které si Ministerstvo pro místní rozvoj v roli koordinátora politiky soudržnosti v České republice vytklo. Stojí za tím velká práce jak kolegů z Národního orgánu pro koordinaci, tak kolegů z jednotlivých ministerstev. Završili jsme tak dlouhou a náročnou přípravu směřování podpory z fondů EU pro Českou republiku na další období,“ uvedl místopředsedy vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

„Schválen je také Integrovaný regionální operační program (IROP), který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj. Právě ten je klíčový pro další rozvoj obcí a krajů,“ dodal Ivan Bartoš.
Česká republika je na špici mezi členskými státy v předložení a schválení jednotlivých programů. Celkem za koordinace MMR bylo předloženo všech devět programů a osm z nich je již Evropskou komisí schváleno. V srpnu se pak očekává schválení posledního z nich, OP Spravedlivá transformace. Pro Českou republiku je připraveno více než 550 miliard korun pro investice do rozvoje regionů, konkurenceschopnosti a inovací, budování infrastruktury i řešení sociálních otázek a zlepšení životního prostředí.

Česká republika je na čerpání v novém období připravena, a dokonce v některých programech již byly vyhlášeny první výzvy. Vyhlašování výzev bude nyní akcelerovat a aktuální přehled je vždy na zastřešujících stránkách www.dotaceEU.cz/výzvy.

Pro základní seznámení s aktuálně startujícím programovým obdobím připravilo Ministerstvo pro místní rozvoj publikaci Abeceda fondů EU. Na podzim pak MMR připravuje pro žadatele další sérii úspěšných seminářů k projektovému a finančnímu řízení, které přispějí ke zkvalitnění předkládaných projektů. Semináře budou organizovány regionálními Eurocentry a přihlašování bude probíhat na www.dotaceEU.cz.
Čerpání z fondů EU startuje: Česká republika má Komisí schválenou většinu programů pro období 2021-2
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688