kraj-lbc.cz (Liberecký kraj)
Z regionů  |  20.07.2022 00:00:00

Cyklistický závod JBC 4X Revelations 2022 opět vyhrál jeho organizátor

20. 07. 2022

Devátý ročník závodu světové série ve fourcrossu horských kol s názvem JBC 4X Revelations se konal o víkendu 15. a 16. července v JBC bikeparku v Jablonci nad Nisou. V průběhu závodního víkendu si na tuto podívanou našlo cestu více než 10 tisíc návštěvníků. Hlavní závod mužů ovládl už po deváté v řadě zatím neporažený lokální závodník a organizátor celé akce v jedné osobě Tomáš Slavík, který nedal ani v jedné z rozjížděk soupeřům šanci.

„Všichni čekají, že vyhraju, říkají, jestli to už není nuda a jestli mě to pořád baví, ale závod JBC 4X Revelations je pro mě snad nejtěžší v sezoně, protože nejen závodím, ale týdny předtím akci organizuji, jsem pod velkým tlakem fyzicky i psychicky a proto je pro mě vítězství a spokojení návštěvníci vždy tou největší odměnou a satisfakcí po týdnech práce i tréninku. Všem děkuju za mega podporu a fandění,” řekl Slavík.

Na druhé místě se umístil polský závodník Gustaw Dadela, na třetím a pátém místě se umístili taktéž lokální závodníci Petr Pala a Dominik Kvapil, čtvrtou příčku pak obsadil český talentovaný rider Mikuláš Nevrkla. Ženská kategorie pak přinesla velké překvapení, kdy taktéž domácí bikerka Anna Slancová dokázala v nelehké lesní sekci předjet anglickou závodníci Josie McFall, ale také úřadující mistryni světa Michaelu Hájkovou a dojela si do cíle pro další fenomenální vítězství pro Jablonec. Ostré souboje loket na loket přinesl i páteční závod Revelations KIDS race, kde si v mladší kategorii pro zlato dojel Adam Beneš, ve starší pak Jáchym Vaněk.

Bohatý byl také doprovodný program. Nad hlavami početného publika v Jablonci nad Nisou předvedl neskutečnou show mistr Evropy v akrobatickém létání a vítěz závodu Red Bull Air Race Martin Šonka, jeho průlety hlavou dolů jen kousek nad diváky byly absolutně dechberoucí. Vydařil se i doprovodný hudební program, kapely i DJs roztančili snad každého na kopci.

Jubilejní 10. ročník se uskuteční v červenci 2023, přesné datum bude již brzy zveřejněno na oficiálních kanálech JBC 4X Revelations. „Fourcrossový závod v Jablonci nad Nisou přiláká každoročně nejen špičkové závodníky, ale také mnoho fanoušků. Jsem rád, že tato událost je v seznamu dlouhodobě podporovaných akcí Libereckého kraje. Letos jsme na ni přispěli částkou 200 tisíc korun,“ říká Dan Ramzer, náměstek hejtmana LK pro školství, mládež, tělovýchovu, sport a zaměstnanost.

TZ: JBC 4X Revelations

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688