mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  19.07.2022 19:35:00

Aktuální podmínky cestování do Panamy - podmínkou vstupu na území pro neočkováne či částečně očkované je negativní PCR nebo antigenní test ne starší 72 hodin

COVID-19 aktuální podmínky cestování do Panamy

17.12.2021 / 15:30 | Aktualizováno: 19.07.2022 / 19:35

Panama-flag

Velvyslanectví ČR v Bogotě upozorňuje, že v Panamě jsou nadále v platnosti opatření mající za cíl zabránit šíření nákazy viru COVID-19 a pro účely vstupu do země je nutné splnit níže specifikované podmínky.

VSTUP NA ÚZEMÍ PANAMY

Před případnou cestou do zahraničí doporučuje MZV českým občanům, aby si před cestou ověřili u zastupitelského úřadu navštěvovaného státu, zda se podmínky pro vstup a pobyt nezměnily. Současně MZV důrazně doporučuje před každou cestou do zahraničí registraci v systému DROZD.

Podmínkou vstupu na panamské území je pro neočkované nebo pouze částečně očkované cestující negativní PCR nebo antigenní test ne starší 72 hodin. Detailní informace najdete na webu Tourism Panama. Za očkovaného je považován ten, kdo se prokáže certifikátem o obdržení alespoň dvou dávek nebo kompletního schématu látkami schválenými WHO, EMA nebo FDA, přičemž od poslední dávky musí uplynout minimálně 14 dní.

Pokud nebude předložen test provedený v uvedené lhůtě, bude na letišti nařízen rychlotest a cestující bude muset uhradit náklady na uvedený test (50 USD). Pokud budou výsledky pozitivní, bude cestovatel umístěn do povinné 14denní karantény v hotelu. Náklady na pobyt musí plně hradit cestující.

OČKOVANÉ OSOBY

Podmínkou vstupu na panamské území je pro neočkované nebo pouze částečně očkované cestující negativní PCR nebo antigenní test ne starší 72 hodin. Detailní informace najdete na webu Tourism Panama. Od 17. února 2022 je za očkovaného považován ten, kdo se prokáže certifikátem o obdržení alespoň dvou dávek nebo kompletního schématu látkami schválenými WHO, EMA nebo FDA, přičemž od poslední dávky musí uplynout minimálně 14 dní.

TESTOVANÉ OSOBY

viz výše

DĚTI

Dítě nebo osoba mladší 17 let nemusí při vstupu do Panamy předkládat negativní test COVID-19 nebo záznam o očkování, pokud jejich rodič (či jiný dospělý doprovod) splňuje podmínky vstupu, tj. očkování dokončené alespoň 14 dní před cestou.

PŘÍJEZDOVÝ FORMULÁŘ

Cestující je rovněž povinen před cestou vyplnit příjezdový formulář. Zdravotní pojištění není povinné, ale doporučuje se.

PODMÍNKY NA MÍSTĚ

Letecká a pozemní doprava funguje bez omezení. V celé zemi je omezen volný pohyb mimo domov v nočních hodinách (22.00 – 04.00), kdy současně platí zákaz prodeje alkoholu. Roušky jsou stále povinné všude na veřejnosti.

POSTUP PŘI NÁKAZE COVIDEM

Běžný postup, samoizolace, v případě komplikací a těžkého průběhu vyhledat lékaře. Povinná 10-denní karanténa se bez výjimky vztahuje na všechny cizince, kteří by měli pozitivní test během svého pobytu v Panamě, bez ohledu na případné plánované datum odletu. Karanténu přitom není možné zkrátit, a to ani na vlastní náklady provedeným PCR testem.

TRANZIT

Pro tranzit na mezinárodním letišti Tocumen v Panama City nepřesahující 24 hodin není nutný test na Covid-19.

UŽITEČNÉ KONTAKTY

Migración Panama

Honorární konzulát ČR v Panama City

Tourism Panama

PODMÍNKY NÁVRATU DO ČR

Vzhledem k aktuální situaci šíření viru SARS-CoV-2 v ČR a ve světě a jeho dopadům Ministerstvo zdravotnictví ČR zrušilo s účinností od 9. dubna 2022 všechna protiepidemická opatření pro osoby vstupující na území ČR po předchozím pobytu v zahraničí. Bližší informace naleznete na webu MZV ČR.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688