Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  19.07.2022 17:21:23

I když se podaří vyhnout se recesi, budou akcie dále klesat, předpovídá jeden z největších medvědů na Wall Street

Jeden z největších medvědů na Wall Street říká, že americké akcie budou pravděpodobně čelit dalším poklesům, a to i v případě, že se podaří vyhnout se recesi. Vzhledem k tomu, že Fed příští týden očekává zvýšení sazeb o dalších 75 bazických bodů, obracejí se nyní investoři na firemní výsledkovou sezónu, aby zjistili, zda si marže dokázaly udržet odolnost vůči prudkému nárůstu cen a špatnému sentimentu.

„Rally proti trendu může pokračovat, ale nenechte se mýlit. Nevěříme, že tento medvědí trh skončil, a to i když se vyhneme recesi – jejíž šance se zvyšují,“ napsali v komentáři stratégové Morgan Stanley vedení Michaelem J. Wilsonem.

Propad na amerických akciích kvůli obavám, že rozpálená inflace a jestřábí Fed uvrhnou ekonomiku do recese, letos poslal index S&P 500 do medvědího trhu. Podle Morgan Stanley se šance na recesi nadále zvyšují, přičemž model brokera ukazuje 36% pravděpodobnost v příštích 12 měsících. Varování zahrnují také rostoucí počet nezaměstnaných a klesající počet volných pracovních míst.

01

Stratég Goldman Sachs David J. Kostin očekává, že slabý makroekonomický výhled sníží rekordní ziskovost společností. Marže a výpůjční náklady jsou nyní dvě klíčová rizika pro návratnost vlastního kapitálu, která se v minulém roce držela navzdory rostoucím vstupním nákladům, omikronu a narušeným dodavatelským řetězcům, napsal stratég v komentáři z 15. července.

Wilson z Morgan Stanley, letos jeden z nejspolehlivějších akciových medvědů, který správně předpověděl poslední výprodeje, také řekl, že je „skeptický“ ohledně očekávání, že tlaky na marže se po druhém čtvrtletí zmírní. „Kombinace tlaků na pracovní sílu, suroviny, zásoby a dopravu ve spojení se zpomalující poptávkou představuje riziko pro marže, ale v konsensuálních odhadech se neodráží,“ upozornil Wilson a dodal, že i když odhady růstu tržeb zůstanou statické, návrat k úrovním čisté marže před Covidem znamenaly 10% dopad na budoucí zisk na akcii.

Na druhou stranu stratégové JPMorgan uvedli, že by investoři v létě mohli sledovat nejproblémovější zprávy týkající se zisků. Akcie obecně mají tendenci dosahovat maxima na, anebo před svými nejnižšími zisky, uvedli stratégové v čele s Mislavem Matejkou a dodali, že trh by se mohl blížit bodu, kdy špatná data začnou být vnímána jako dobrá zpráva.

Zdroj: Bloomberg


Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688