mzv.cz (MZv ČR)
Zemědělství  |  19.07.2022 00:00:00

České Zetory a další zemědělská technika demonstrovány na výstavě Jana Dala Kazakhstan 2022

České Zetory a další zemědělská technika demonstrovány na výstavě Jana Dala Kazakhstan 2022

19.07.2022 / 06:09 | Aktualizováno: 19.07.2022 / 07:55

Česká republika se ve dnech 13.-14. července 2022 poprvé v historii představila svým národním pavilonem na jedné z nejvýznamnějších zemědělských demonstračních výstav Jana Dala/Green Days Kazakhstan 2022. Akce byla zorganizována Velvyslanectvím ČR v Nur-Sultanu s finanční podporou Ministerstva zemědělství ČR. Na stánku bylo prezentováno 16 českých firem, fyzicky byla na výstavě demonstrována česká zemědělská technika značek Zetor, JK Machinery, Bednar FMT a Farmet. Česká účast v podobě národního stánku a vystavených zemědělských strojů přilákala pozornost místních médií a vysokých představitelů státní a regionální správy Kazachstánu.

Výstava Jana Dala/Green Days Kazakhstan 2022 přestavuje největší specializovanou demonstrační výstavu zemědělské techniky a souvisejících oborů v Kazachstánu. Každoročně se výstavy účastní přes 100 vystavovatelů vč. zahraničních firem, návštěvnost přesahuje počty několika tisíc osob. V roce 2022 Velvyslanectví ČR v Nur-Sultanu zorganizovalo ve dnech 13.-14. července na polích společnosti Enbek v Akmolinské oblasti Kazachstánu národní pavilon ČR s celkovou plochou 200 m2. Akce byla financována Ministerstvem zemědělství ČR v rámci projektů na podporu ekonomické diplomacie a marketingových aktivit ČR v zahraničí.

V rámci národního pavilonu ČR se představilo 16 českých firem, z toho pět prezenčně v podobě účasti místních partnerů a distributorů. Dva čeští výrobci Zetor a JK Machinery demonstrovali na stánku své zemědělské stroje. Traktory Zetor se tímto způsobem na trhu Kazachstánu prezentovaly poprvé od své první dodávky v dubnu 2022, návštěvníci si mohli prohlédnout dva stroje různé výkonnosti. Firma JK Machinery, dlouhodobě aktivní na trhu Kazachstánu, vystavila velkokapacitní modulární čističku osiva a třídič zrní. Na stáncích místních partnerů českých firem bylo taktéž možné vidět kultivátor značky Farmet a pluh české firmy Bednar FMT.

Kromě organizace české účasti zajistilo Velvyslanectví ČR v Nur-Sultanu kvalitní propagaci a medializaci přítomné zemědělské techniky. Velvyslanec ČR Rudolf Hykl byl jedním z hlavních hostů při zahajovacím ceremoniálu výstavy, kde vystoupil s projevem prezentujícím české zemědělské technologie a agroprůmyslový export. Na stánku ČR pak přivítal 35 přítomných zástupců českých firem a jejich místních partnerů, spolupracovníků a organizátorů výstavy a v rámci slavnostního přípitku popřál hodně obchodních úspěchů na trhu Kazachstánu.

Rozsáhlá česká účast na výstavě Jana Dala/Green Days Kazakhstan 2022, jediná v podobě národního pavilonu, neušla pozornosti místních médií a vysokých představitelů státní a regionální správy Kazachstánu. V průběhu výstavy byla vedoucím zastupitelského úřadu ČR v Nur-Sultanu Rudolfem Hyklem poskytnuta celá řada rozhovorů pro hlavní zpravodajské televizní kanály a další sdělovací prostředky. Stánek ČR navštívili a vystavenou zemědělskou techniku prohlédli první náměstek předsedy vlády Kazachstánu pan Eraly Turžanov, hejtman Akmolinské oblasti pan Ermek Maržikpajev a poslanec kazachstánského Parlamentu Askarbek Uisimbajev.

Zástupci českých firem a jejich místní distributoři ohodnotili účast na akci jako přínosnou pro jejich aktivity na kazachstánském trhu, zejména co se týče rozšíření všeobecného povědomí o českých značkách a kvalitě české mechanizace.

Galerie


Česká účast na výstavě Jana Dala / Green Days Kazakhstan


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688