Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  13.07.2022 15:52:46

Hradec Králové: V kempu Stříbrný rybník se pro děti otevřela naučná stezka

V areálu kempu Stříbrný rybník v Hradci Králové, který patří mezi oblíbené turistické destinace na východě Čech, se pro děti dnes otevřela naučná stezka. Vede z kempu směrem k občerstvení U Pytláka a seznámí návštěvníky se zvířaty žijícími v místních lesích a dalšími prvky s ekologickou tématikou. Stezka je navíc doplněna aplikací Lesní svět, která informativním panelům dává nový rozměr. Na jejím vybudování se podílely Elektrárny Opatovice, Destinační management Hradecko, Centrála cestovního ruchu Královéhradeckého kraje, město a společnost Městské lesy Hradec Králové.
Naučná stezka
 

 
 
„Od té doby, co mají Městské lesy Hradec Králové ve své správě areál kempu Stříbrný rybník, tak se jeho rekreační možnosti neustále rozšiřují. Nové prvky a budovy v areálu nyní doplnila naučná stezka pro děti, ideální pro ty předškolního a mladšího školního věku. Věřím, že si tuto trasu děti oblíbí a přál bych všem rodičům a prarodičům, aby tu se svými dětmi strávili krásné chvíle plné dobrodružství a poznání,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Naučná stezka vede lesem ze zadní části kempu Stříbrný rybník a směřuje k občerstvení U Pytláka. „Lemována je frotážovými pulty a dalšími interaktivními prvky, díky kterým se snažíme rozšířit povědomí o společenské odpovědnosti a probudit v návštěvnících zájem o to, co se v přírodě děje, jak ekologicky a odpovědně zacházet s odpadky a podobně. Na stezce jsou také umístěny dřevěné makety ptáků. Doplněna je navíc o mobilní aplikací Lesní svět, díky které dostanou tyto panely nový rozměr a návštěvníci se dozvědí ještě daleko více nových zajímavostí,“ informuje ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán.

Městské lesy ve spolupráci s Destinačním managementem Hradecko a městem Hradec Králové připravily pracovní sešit, který děti zdarma dostanou s sebou na stezku. K vyzvednutí je v recepci kempu. V pracovním sešitu děti naleznou zábavné úkoly i volná místa pro vytvoření frotáže z frotážových pultů. „Do pracovního sešitu jsme také připravili křížovku, kterou když děti správně vyplní, dostanou drobnou odměnu,“ doplňuje ředitel Zerzán. Ke stezce je možné dokoupit i turistickou známku, která je návštěvníkům k dispozici v recepci kempu a v turistickém informačním centru.

K této stezce vedle pracovního sešitu vznikl také pracovní list ve dvou úrovních obtížnosti, který ověří znalosti získané na stezce. Zdarma je k dispozici online na webových stránkách Městských lesů Hradec Králové a Destinačního managementu Hradecko, k vyzvednutí v menším nákladu v turistickém informačním centru na Eliščině nábřeží a v recepci kempu Stříbrný rybník.

Kateřina Šmídová, tisková mluvčí
 
Zodpovídá: Mgr. Kateřina Šmídová
Vytvořeno / změněno: 13.7.2022 / 13.7.2022
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688