Školství  |  13.07.2022 13:55:56

Anglo-americká VŠ uspěla v největším online světovém žebříčku vysokých škol U-Multirank 2022


Pouze tři soukromé vysoké školy z České republiky se dostaly do letošního online světového žebříčku vysokých škol U-Multirank, jak informoval server vedavyzkum.cz. Mezi ně patří také pražská Anglo-americká vysoká škola (AAU), která vykázala špičkové výsledky ve více ukazatelích, včetně mezinárodní orientace nebo úspěšnosti absolventů zejména magisterských studijních programů.

Míra úspěšnosti absolventů AAU je podle žebříčku 66,39 v případě bakalářského studia a 94,94 v případě magisterského studia. Nejlepší hodnocení má AAU v oblasti mezinárodní orientace. Tato kategorie zahrnuje ukazatele, jako je počet cizojazyčných studijních programů, množství studentských výjezdů, počet mezinárodních pracovníků či společných publikací se zahraničními institucemi. To je dáno mj. tím, že výuka na AAU probíhá výhradně v angličtině a dosud zde studovali studenti více než 80 národností.

Celkově univerzita prokázala skvělé výsledky ve více ukazatelích, přičemž celkově získala čtyřikrát nejvyšší hodnocení „A“, a to v kategoriích: počet post-doktorandských pracovních míst, počet kreativních a uměleckých výstupů školy, počet zahraničních přednášejících a studentská mobilita.

„Už jen fakt, že se AAU jako soukromá vysoká škola kvalifikovala do globálního žebříčku U-Multirank společně s nejlepšími českými veřejnými univerzitami, považujeme za ohromný úspěch. Je to výsledek systematické práce akademických pracovníků, naší administrativy, ale rovněž úsilí našich studentů,“ uvedl rektor doc. Jiří Schwarz. „Smyslem tohoto žebříčku je poskytnout objektivní a srovnatelné informace o kvalitě poskytovaného vysokoškolského vzdělání. To má význam především pro studenty, kteří se rozhodují o místě svého vysokoškolského studia. Pro hodnocené školy představuje žebříček nejen zajímavé srovnání vysokých škol, ale také cennou zpětnou vazbu o jejich silných a slabých stránkách a motivaci ke zlepšení.“

Aktuální, deváté vydání „multiranku“ zahrnuje 2 202 vysokoškolských institucí z 96 zemí celého světa včetně čtrnácti českých. Hodnocení probíhá v pěti hlavních kategoriích: výuka, výzkum, transfer znalostí, internacionalizace a regionální zapojení.

Žebříček U-Multirank usiluje o multidimenzionální hodnocení vysokých škol ve světě. Sestavuje ho nezávislé konsorcium v čele s německým Centre for Higher Education (CHE). Podílí se na něm ale i Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS) z University of Twente a Centre for Science and Technology Studies (CWTS), které publikuje již zmíněný Leiden Ranking.

AAU

Anglo-americká vysoká škola, z.ú., užívající v angličtině název Anglo-American University, byla založena v roce 1990. Nabízí studentům ve svých studijních oborech (hospodářská správa, právo, mezinárodní vztahy, humanitní studia, žurnalistika a další) výuku v souladu s americkými vzdělávacími standardy v malých, interaktivně vedených studijních skupinách.

AAU jako první evropská vzdělávací instituce získala v roce 2016 prestižní americkou akreditaci WSCUC, která akredituje takové renomované vysoké školy, jako je Stanford University, University of California, Berkeley, nebo Chapman University, s níž AAU poskytuje společný MBA program.

Více informací na: www.aauni.edu

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688