Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Akcie v ČR  |  13.07.2022 11:55:31

Společnost Photon Energy zahájila výstavbu svého druhého solárního projektu v Rumunsku z řady plánovaných pro tento rok s celkovým výkonem 32 MWp


►      Společnost Photon Energy pokračuje ve výstavbě v Rumunsku a zahajuje výstavbu své druhé fotovoltaické elektrárny na tomto strategickém trhu střední a východní Evropy. Elektrárna bude mít výrobní kapacitu 4,7 MWp a očekává se, že ročně vyrobí přibližně 6,8 GWh energie z obnovitelných zdrojů.

►      Společnost plánuje v Rumunsku do konce roku 2022 navýšit celkovou výrobní kapacitu o 32 MWp, čímž se její celkové vlastní portfolio zvýší na více než 120 MWp. Nedávno společnost zahájila výstavbu své první rumunské elektrárny s výrobním výkonem 5,7 MWp poblíž města Șiria.

►      Po dokončení této druhé fotovoltaické elektrárny se portfolio IPP společnosti Photon Energy rozšíří na 90 elektráren s celkovou výrobní kapacitou 102,3 MWp. Elektrárny o celkovém výkonu více než 90 MWp budou prodávat čistou elektřinu přímo na energetickém trhu.

 

Amsterdam/Bukurešť/Praha – 13. července 2022Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) (dále jen „Photon Energy“, „Photon Energy Group“ nebo „společnost“) oznamuje, že zahájila výstavbu své druhé rumunské fotovoltaické elektrárny s výrobní kapacitou 4,7 MWp. Vysoce účinné bifaciální (oboustranné) solární moduly namontované na jednoosých trackerech budou do sítě společnosti Distribuție Energie Electrică Romania dodávat přibližně 6,8 GWh energie z obnovitelných zdrojů ročně, kterou bude prodávat na trhu s energií bez jakékoli státní podpory nebo smlouvy o nákupu energie s výrobcem energie. Zahájení provozu nové elektrárny je naplánováno na čtvrté čtvrtletí roku 2022.

 

„Jsme velmi rádi, že můžeme pokračovat v pronikání do Rumunska, jednoho z našich klíčových trhů ve střední a východní Evropě, a realizovat tak naši růstovou strategii, jak jsme oznámili v našem finančním výhledu pro rok 2022,“ uvedl Georg Hotar, generální ředitel skupiny Photon Energy Group.Elektrárna v Aiudu je dalším důležitým krokem v našem úsilí uvést do konce roku 2022 v Rumunsku do provozu elektrárny s celkovým výkonem přibližně 32 MWp. Jen tato nová aktiva rozšíří naše portfolio IPP (nezávislých výrobců energie) do konce roku na více než 120 MWp.“


Elektrárna se bude nacházet nedaleko města Aiud v rumunské župě Alba, rozkládat se na 6,6 hektarech zelené plochy a bude vybavena přibližně 8700 solárními panely.

Po uvedení této elektrárny do provozu bude společnost ve svém portfoliu IPP vlastnit a provozovat 90 solárních elektráren s celkovou výrobní kapacitou 102,3 MWp. Elektrárny o celkovém výkonu 90 MWp budou prodávat čistou elektřinu bez dotací přímo na energetickém trhu.

V současné době společnost realizuje fotovoltaické projekty v Rumunsku o celkovém výkonu 236 MWp, přičemž 115 MWp je v pokročilé fázi vývoje.

Elektrárnu bude vlastnit a provozovat společnost Holloway Solar S.R.L., účelová společnost plně vlastněná skupinou Photon Energy Group.

Společnost v současné době realizuje na svých klíčových trzích ve střední a východní Evropě a v Austrálii velké fotovoltaické projekty s celkovým výkonem přes 790 MWp, včetně 236 MWp v Rumunsku. Očekává se, že zbývající projekty v Rumunsku budou postaveny a uvedeny do provozu v letech 2023 a 2024, a rumunský trh tak významně přispěje k cíli společnosti rozšířit své portfolio IPP na nejméně 600 MWp na celém světě do konce roku 2024.

Na základě prognóz cen energií pro zbytek roku 2022 společnost znovu potvrzuje svůj finanční výhled pro konsolidované tržby v roce 2022, které by se měli navýšit na 1,6 miliardy korun z 899 milionů korun v roce 2021, což představuje meziroční nárůst o 78,8 %. To by mělo vést k nárůstu EBITDA na 445 milionů korun z 237 milionů korun v roce 2021 (meziroční nárůst 87,8 %).

 

 

Martin Kysly

Head of Marketing and Corporate Communications











Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688